BRAK wywiadu środowiskowego na wniosek
BRAK wywiadu środowiskowego na wniosek
Witam
Wysłałm w lutym wniosek o udosteonienie danych osobowych w/aktualizacja wywiadu. W jednym z podpunktów napisałam, ze prosze o aktualny wywiad wraz z aktualna waloryzacja rent i emerytur i tu zaczął się problem;(. Pracownik dps poinformował mnie, ze nie ma nowych decyzjii o waloryzacji i nie zrobi mi tego wywiadu zgodnie z MOIM wnioskiem.
Ponowiłam prośbę juz bez dopisku o waloryzacji i czekam czekam minął miesiąc od odebrania mojego pisma i ....
Druga sprawa dotyczy pracownika DPS który jest bardzo chyba roztargniony i pomimo iż miesiac temu otrzymał decyzje i obiecał mi po kilku ytelefonach,że zrobi wywiad, nastepnie, ze juz zrobił itd ...a nawet wysłał 2 tyg. temu priorytetem a wywiadu jak nie było tak nie ma.
Do kogo mam się zwrócić: Nie został zachowany termin KPA miesiąca na odpowiedz a może powinnam inaczej patrzec na te sprawy?
Z góry dziekuję
Wysłałm w lutym wniosek o udosteonienie danych osobowych w/aktualizacja wywiadu. W jednym z podpunktów napisałam, ze prosze o aktualny wywiad wraz z aktualna waloryzacja rent i emerytur i tu zaczął się problem;(. Pracownik dps poinformował mnie, ze nie ma nowych decyzjii o waloryzacji i nie zrobi mi tego wywiadu zgodnie z MOIM wnioskiem.
Ponowiłam prośbę juz bez dopisku o waloryzacji i czekam czekam minął miesiąc od odebrania mojego pisma i ....
Druga sprawa dotyczy pracownika DPS który jest bardzo chyba roztargniony i pomimo iż miesiac temu otrzymał decyzje i obiecał mi po kilku ytelefonach,że zrobi wywiad, nastepnie, ze juz zrobił itd ...a nawet wysłał 2 tyg. temu priorytetem a wywiadu jak nie było tak nie ma.
Do kogo mam się zwrócić: Nie został zachowany termin KPA miesiąca na odpowiedz a może powinnam inaczej patrzec na te sprawy?
Z góry dziekuję
Re: BRAK wywiadu środowiskowego na wniosek
Pracownik socjalny z DPS miał rację, do dziś nie wszyscy mieszkańcy otrzymali decyzje z ZUS.
A tak na marginesie to pracownik DPS nie jest uprawniony do przeprowadzania wywiadów. Więc prosciej, po lini służbowej zwrócić się do OPS-u w miejcowości gdzie znajuje się DPS i bedzie wywiad na czas! Pomijam fakt, że to pracownicy socjali z OPS biorą dodatki 250zł, a pracownicy z DPS nie!
A tak na marginesie to pracownik DPS nie jest uprawniony do przeprowadzania wywiadów. Więc prosciej, po lini służbowej zwrócić się do OPS-u w miejcowości gdzie znajuje się DPS i bedzie wywiad na czas! Pomijam fakt, że to pracownicy socjali z OPS biorą dodatki 250zł, a pracownicy z DPS nie!
Masz Jolu racje ja nie sprecyzowałm dokładnie.
-Wniosek o wywiad środ jest kierowany do pracownika socjalnego w DPS
-Wniosek w którym po raz drugi prosiłam o aktualizacje wywiady (bez dec. o waloryzacji) - minął juz miesiąc od odebrania przez pracownika mojego wniosku
???
-Wniosek o wywiad środ jest kierowany do pracownika socjalnego w DPS
-Wniosek w którym po raz drugi prosiłam o aktualizacje wywiady (bez dec. o waloryzacji) - minął juz miesiąc od odebrania przez pracownika mojego wniosku
???
przestancie płacic,bedziesz miała wywiad to nadpłacisz za dps,
najlepszy sposób:)
najlepszy sposób:)
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
do Joli: koleżanko nie porównuj swojej ilości wywiadów do ilości wywiadów pracowników z ośrodków pomocy, naprawdę nie ma się o co kłócić bo to jakieś 160 zł na rękę i omija się to chodzenie po śmierdzących środowiskach i wysłuchiwanie wyzwisk, bo ty w tym czasie siedzisz za biureczkiem. Jak chcesz zatrudnij się w ośrodku pomocy, dostaniesz 1.200 brutto + dodatek i będziesz całe dnie gonić po śmierdzących kamienicach i trząść portkami przed każdymi drzwiami i zastawiać się co cię za nimi spotka!
ania
Do ani!
No właśnie w DPSie siedzą za biureczkiem. Super, szkoda że masz takie zdanie. proponuję zatrudnić się w DPS.
No właśnie w DPSie siedzą za biureczkiem. Super, szkoda że masz takie zdanie. proponuję zatrudnić się w DPS.
dziwne.............. to czemu tak często można spotkać pracowników z ops w sklepach? w godzinach pracy? zakupy podopiecznym z terenu robicie? u nas są i wyzwiska i udręka z pijakami i bieganie za mieszkańcem po polach i wysłuchiwanie 3,5 godziny starszej kobiety z otępieniem naczyniowym, że tu wszystko kradną. A co, nie wiecie kogo wysyłacie do dps-u? Jak do ops ktos papierka nie dostarczy to ma odmowę, a my musimy wszystko załatwiać za te osoby i jeszcze pilnowac ops żeby mieszkańcom dobrze naliczyli odpłatność, pilnować rat i zbierać cięgi od rodziny, że babcia źle wygląda.....
Masakra ....i teraz rozpęta sie który pracownik socjalny jest bardziej ucisniony i umęczony:)wstyd żeby jeden ne drugiego naskakiwał,do roboty sie weźcie
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przyznaję racje Peli nie warto się licytować trzeba by zamienić się miejscami i wtedy zobaczyć. Jednak zapewniam cię Jolu, że zakres pracy jest o niebo szerszy niz w dps, sami wiecie, ze wszystko co można zrzucają na gopsy! Tylko w ostatnim czasie dodali świadczenia rodzinne, dodatki mieszkaniowe, stypendia, wynagrodzenia dla opiekunów prawnych, programy unijne i zatrudnili 1 osobę a wraz z nimi setki osób.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ania
Do Joli.
Na czym opierasz twierdzenie, że pracownik socjalny z DPS nie jest uprawniony do przeprowadzania wywiadów? Z jakich przepisów to wynika?
Możliwe, że się mylę, ale uważam , że kwalifikacje zawodowe obowiązują takie same w ops i dps. Więc, gdzie leży problem?
Na czym opierasz twierdzenie, że pracownik socjalny z DPS nie jest uprawniony do przeprowadzania wywiadów? Z jakich przepisów to wynika?
Możliwe, że się mylę, ale uważam , że kwalifikacje zawodowe obowiązują takie same w ops i dps. Więc, gdzie leży problem?
Oprócz BRAK wywiadu środowiskowego na wniosek - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Czy dopuszczalna jest droga sądowa
Szkolenia z kontroli zarządczej w świetle ustawy o fp oraz Standardów kontroli zarządczej MF z Panią Ewą Koszelą
ustalenie odpłatności za pobyt w dps
Jakie dokumenty?
która gmina?
potrącenia komornicze
wywiad środowiskowy do DPS
dec o odpłtaności- z data wsteczna
Historia rozwoju domów pomocy społecznej w Polsce
decyzja uchylająca
przymusowe pozostanie w DPS
gmina płaci za dużo
10%
konrola