wywiad środowiskowy do DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~hala

wywiad środowiskowy do DPS

Post autor: ~hala »

Szpital Psychiatryczny przesłał do GOPS wywiad środowiskowy wraz całą dokumentacją leczniczą Panaxxxx ubezwłasnowolnionego całkowicie , który mieszka z matką (oboje mają renty z ZUS)Matka ubiega się o DPS dla syna.
Mam pytanie - czy dopisać matkę do wywiadu i brać też jej dochód? Czy może alimentacyjny z nią przeprowadzić?
~hala

Re: wywiad środowiskowy do DPS

Post autor: ~hala »

Proszę ! Niech ktoś coś poradzi?
~Pela

Post autor: ~Pela »

Nie,wywiad tylko na niego,w dps jest barny jak osoba samotna( kryterium osoby samotnej 477,00)
~Pela

Post autor: ~Pela »

No i oczywiscie alimentacyjny robisz z matką,zeby ewentualnie ja zwolnic,chyba ze przekracza to spisac z nia umowe
~MAGADA

Post autor: ~MAGADA »

CZY JAKO SISTRA ZAMEZNA PRZEBYWAJACA ZA GRANICA BEDE BRANA POD UWAGE DO PONOSZENIA OPLAT ZA DOM POMOCY SPOLECZNEJ NIEPELNOSPRAWNEGO BRATA MIESZKAJACEGO Z RODZICAMI ROWNIE CHORYMI PROSZE O ODPOWIEDZ
~MAGADA

Post autor: ~MAGADA »

CZY JAKO SIOSTRA ZAMEZNA PRZEBYWAJACA ZA GRANICA BEDE BRANA POD UWAGE DO PONOSZENIA OPLAT ZA DOM POMOCY SPOLECZNEJ NIEPELNOSPRAWNEGO BRATA MIESZKAJACEGO Z RODZICAMI ROWNIE CHORYMI PROSZE O ODPOWIEDZ
~ela

Post autor: ~ela »

nie bedziesz brana pod uwagę,alimentacja dotyczy małzonka,rodziców,dzieci
~a

Post autor: ~a »

aaa
ODPOWIEDZ