wywiad środowiskowy do DPS
wywiad środowiskowy do DPS
Szpital Psychiatryczny przesłał do GOPS wywiad środowiskowy wraz całą dokumentacją leczniczą Panaxxxx ubezwłasnowolnionego całkowicie , który mieszka z matką (oboje mają renty z ZUS)Matka ubiega się o DPS dla syna.
Mam pytanie - czy dopisać matkę do wywiadu i brać też jej dochód? Czy może alimentacyjny z nią przeprowadzić?
Mam pytanie - czy dopisać matkę do wywiadu i brać też jej dochód? Czy może alimentacyjny z nią przeprowadzić?
Re: wywiad środowiskowy do DPS
Nie,wywiad tylko na niego,w dps jest barny jak osoba samotna( kryterium osoby samotnej 477,00)
No i oczywiscie alimentacyjny robisz z matką,zeby ewentualnie ja zwolnic,chyba ze przekracza to spisac z nia umowe
CZY JAKO SISTRA ZAMEZNA PRZEBYWAJACA ZA GRANICA BEDE BRANA POD UWAGE DO PONOSZENIA OPLAT ZA DOM POMOCY SPOLECZNEJ NIEPELNOSPRAWNEGO BRATA MIESZKAJACEGO Z RODZICAMI ROWNIE CHORYMI PROSZE O ODPOWIEDZ
CZY JAKO SIOSTRA ZAMEZNA PRZEBYWAJACA ZA GRANICA BEDE BRANA POD UWAGE DO PONOSZENIA OPLAT ZA DOM POMOCY SPOLECZNEJ NIEPELNOSPRAWNEGO BRATA MIESZKAJACEGO Z RODZICAMI ROWNIE CHORYMI PROSZE O ODPOWIEDZ
nie bedziesz brana pod uwagę,alimentacja dotyczy małzonka,rodziców,dzieci
Oprócz wywiad środowiskowy do DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Odpłatność
Odpłatnosć kuratora
Czy dopuszczalna jest droga sądowa
Szkolenia z kontroli zarządczej w świetle ustawy o fp oraz Standardów kontroli zarządczej MF z Panią Ewą Koszelą
ustalenie odpłatności za pobyt w dps
Jakie dokumenty?
która gmina?
potrącenia komornicze
dec o odpłtaności- z data wsteczna
BRAK wywiadu środowiskowego na wniosek
Historia rozwoju domów pomocy społecznej w Polsce
decyzja uchylająca
przymusowe pozostanie w DPS
gmina płaci za dużo
10%
konrola