budynek jednorodzinny i wydzielone lokale
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
budynek jednorodzinny i wydzielone lokale
Czy tak może być??? deklaracja Ceeb budynek jednorodzinny. Zaznaczone, że deklaracja dotyczy wybranych lokali mieszkalnych/ liczba lokali 6 numery lokali 1,3,5 czy to jest ok???
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: budynek jednorodzinny i wydzielone lokale
z 6 lokalami to nie jest dom jednorodzinny

Dom jednorodzinny to budynek wolno stojący albo budynek w zabudowie bliźniaczej, szeregowej lub grupowej, służący zaspokajaniu potrzeb mieszkaniowych, stanowiący konstrukcyjnie samodzielną całość, w którym dopuszcza się wydzielenie nie więcej niż 2 lokali mieszkalnych albo 1 lokalu mieszkalnego i lokalu użytkowego o powierzchni całkowitej nieprzekraczającej 30% powierzchni całkowitej budynku (art. 3 pkt 2a Prawa budowlanego).
-
- Referent
Nooooo proszę to powiedzieć panią od ceeb. Od 2 tygodni ogarniam węglowy a wiem o tych deklaracjach chyba więcej niż panie w UM. Ludzie odpowiedzialni za CEEB nie są mi w stanie nic wyjaśnić. Usłyszałam, że oni przyjmują to co ludzie zaznaczają... serio 

-
- Referent
aaa i jeszcze jedno bo nie wiem czy wydzielony lokal nie musi mieć swojego wpisu do księgi wieczystej???
Oprócz budynek jednorodzinny i wydzielone lokale - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
lokalna sieć....DW
dod. węgl. a bloki
zgodnosc z deklaracją
doradzcie co zrobić inaczej we wniosku inczej w ceeb
zgłoszenie w ceeb po złożeniu wniosku
Kominek bez żadnej funkcji
Dodatek osłonowy wpis CEEB
problemy z lokalmi wielorodzinnymi
Nieaktywne znaczniki w Sygnity- informacja dodatek węglowy
Watpliwości co do zamieszkiwania pod wskazanym adresem
pierwotna deklaracja w lutym i nastepna we wrześniu
Mąż z żoną osbno
Brak możliwości dokonywania zmian w deklaracjach złożonych do centralnej ewidencji emisyjności budynków
Zmiana deklaracji po 11 sierpnia- co to oznacza?
dochód księdza - jak wprowadzić?
lokalna sieć ciepłownicz