Nieaktywne znaczniki w Sygnity- informacja dodatek węglowy

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
agawa
Referent
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
Kontakt:

Nieaktywne znaczniki w Sygnity- informacja dodatek węglowy

Post autor: agawa »

Proszę o pomoc. Mam problem z sygnity. Przy drukowaniu informacji o przyznaniu dodatku węglowego - drukuje się brak podstawy prawnej i brak uzasadnienia. Jak wchodzę w administrację i szablony wydruków to widzę, że są te znaczniki ale są nieaktywne i nie mogę ich modyfikować!!! Dodałam do szablonu pouczenie i klauzulę i oba są widoczne na wydruku, ale znaczniki już nie. 3 razy było zgłaszane do sygnity. Były robione screeny. Dwóch informatyków mi pomaga, ale bezskutecznie. Odpowiedzi z sygnity w niczym nie pomogły i są jakby nie na temat. Czy ktoś z was pracuje na sygnity i mógłby mi pomóc?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Nieaktywne znaczniki w Sygnity- informacja dodatek węglowy

Post autor: Tom. »

podstawę prawną i uzasadnienie to musisz mieć w słownikach i umieścić w decyzji podczas jej opracowywania, jak zostawisz puste, to znacznik ci wydrukuje "brak tekstu podstawy prawnej"
agawa
Referent
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
Kontakt:

Re: Nieaktywne znaczniki w Sygnity- informacja dodatek węglowy

Post autor: agawa »

Dziękuję. Podstawa prawna już jest. Ale problem ze znacznikami i ich modyfikacją nadal pozostał. Wzór informacji jest bardzo siermiężny... W każdym razie tworzenie szablonu przy dodatkach osłonowych czy nawet dobrym starcie było inne niż teraz przy węglowych. Ciekawe dlaczego nie mogło zostać po staremu?...
ODPOWIEDZ