C1 - a jednak.............................................. - Aktywny Samorząd

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 10 wrz 2019, 14:15

Moniuszko pisze:A ja dzwoniłam do swojego oddziału i usłyszałam, że jak nie wysyłam do eksperta to nie potrzebuje dwóch ofert, bo my jako jednostka przecież nie jesteśmy w stanie tego ocenić.... więc już nie wiem...
Czyli znów my będziemy ekspertami?? i będziemy dokonywać wyboru za klienta??
W protezach ekspert najczęściej pozytywnie opiniował obie oferty i to klient miał sobie wybrać sam.
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Napisano: 10 wrz 2019, 14:19

PCPR-Trz pisze:
ewaaa pisze:
PCPR-Trz pisze:Wyjaśnienie PFRON-u:

Czy w ramach Obszaru C Zadanie 1 mają być dołączone do wniosku oferty na ten sam model wózka z dwóch różnych sklepów, czy na dwa różne modele?
Zakłada się, że Wnioskodawca ubiega się o dofinansowanie konkretnego wózka, zatem powinien przedstawić dwie niezależne oferty dotyczące konkretnego przedmiotu dofinansowania (taki tryb sprzyja rozpoznaniu rynku jeszcze przed aplikowaniem o środki publiczne).
Otrzymaliście to wyjaśnienie w ramach zbiorczych wyjaśnień, które przekazuje nam zazwyczaj Oddział czy po wysłaniu indywidualnego zapytania na skrzynkę as?
Zbiorcze wyjaśnienia.
My nic nie dostaliśmy niestety mogę prosić o umieszczenie tych wyjaśnień na forum ?
Z góry dziękuje
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 11 wrz 2019, 8:48

C1_oraz_inne.doc
(396 KiB) Pobrany 15 razy
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 11 wrz 2019, 21:18

PCPR-Trz pisze:
C1_oraz_inne.doc
Dziękuje, znacznie ułatwi nam to pracę i rozwieje wiele wątpliwości.
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 12 wrz 2019, 9:58

Pogubiłam się, pomóżcie :(

Mam wniosek na C1 który nie osiągnął minimalnego progu punktowego, jednocześnie mam inne wnioski które ten próg osiągnęły a już nie starcza na nie kasy...
Dostaliśmy dodatkowe środki na C1, ale czy w tej sytuacji mogę (muszę?) dać dofinansowanie na C1, czy mogę dać na inny wniosek który osiągnął minimalny próg punktowy?

Niby w aneksie jest zapis: „Modułu I w wysokości .....................zł (słownie złotych: ......................................), z czego na realizację Obszaru C Zadanie 1 – do wysokości .....................zł (słownie złotych: ......................................), która to kwota po dniu 15 października 2019 roku może być przez Realizatora wykorzystana także na realizację wniosków złożonych w ramach innych zadań Modułu I programu, jeśli zapotrzebowanie na środki w związku z realizacją Obszaru C Zadanie 1, nie osiągnie kwoty wyżej wymienionej".

Jednak w "pytaniach i odpowiedziach dot. AS" znalazłam taki oto zapis:
"Zgodnie z zasadami programu realizatorzy programu dysponują dwoma limitami – przeznaczonymi na dofinansowania w ramach poszczególnych modułów programu. Realizacja wniosków z limitu modułu I powinna się odbywać na obowiązujących zasadach - na bieżąco wnioski, które uzyskują w ocenie merytorycznej minimalny próg punktowy, a w dalszej kolejności wnioski poniżej tego progu. Jeśli powiat otrzymał aneksem dodatkową kwotę (C-1) np. 6 000,00 zł, co nie wystarczy na wózek we wniosku, który osiągnął minimalny próg punktowy, to może do tej kwoty „dołożyć” środki z ogólnego limitu otrzymanego na realizację M I."
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 12 wrz 2019, 14:48

Pcprnowa pisze:Pogubiłam się, pomóżcie :(

Mam wniosek na C1 który nie osiągnął minimalnego progu punktowego, jednocześnie mam inne wnioski które ten próg osiągnęły a już nie starcza na nie kasy...
Dostaliśmy dodatkowe środki na C1, ale czy w tej sytuacji mogę (muszę?) dać dofinansowanie na C1, czy mogę dać na inny wniosek który osiągnął minimalny próg punktowy?

Niby w aneksie jest zapis: „Modułu I w wysokości .....................zł (słownie złotych: ......................................), z czego na realizację Obszaru C Zadanie 1 – do wysokości .....................zł (słownie złotych: ......................................), która to kwota po dniu 15 października 2019 roku może być przez Realizatora wykorzystana także na realizację wniosków złożonych w ramach innych zadań Modułu I programu, jeśli zapotrzebowanie na środki w związku z realizacją Obszaru C Zadanie 1, nie osiągnie kwoty wyżej wymienionej".
Jednak w "pytaniach i odpowiedziach dot. AS" znalazłam taki oto zapis:
"Zgodnie z zasadami programu realizatorzy programu dysponują dwoma limitami – przeznaczonymi na dofinansowania w ramach poszczególnych modułów programu. Realizacja wniosków z limitu modułu I powinna się odbywać na obowiązujących zasadach - na bieżąco wnioski, które uzyskują w ocenie merytorycznej minimalny próg punktowy, a w dalszej kolejności wnioski poniżej tego progu. Jeśli powiat otrzymał aneksem dodatkową kwotę (C-1) np. 6 000,00 zł, co nie wystarczy na wózek we wniosku, który osiągnął minimalny próg punktowy, to może do tej kwoty „dołożyć” środki z ogólnego limitu otrzymanego na realizację M I."
Zobacz pytanie 33 (str.17) z załącznika, które wrzuciłam wyżej.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 13 wrz 2019, 8:21

No właśnie z tego pytania pochodzi cytat, który wstawiłam: "Zgodnie z zasadami programu...". Problem w tym, że wg tego pytania to mam robić tak jak dotychczas, czyli najpierw wnioski z punktacja powyżej ustalonego limitu, potem (jak starczy kasy) to reszta, ale w aneksie dot. dodatkowych środków jest jasno napisane że to kasa na wózek, a dopiero później można ją wykorzystać na resztę zadań.
U mnie ocena C1 jest poniżej ustalonego limitu, ale mam 2 inne wnioski które ten limit osiągnęły.Kasy tyle co na jeden wózek lub 2 inne wnioski. I bądź tu mądry... :(
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 13 wrz 2019, 8:44

Faktycznie, teraz jeszcze doczytałam aneks.
Z tego, co ja zrozumiałam, to dopiero po 15 października możemy połączyć tę kasę.
To wyjaśnienie o "dołożeniu" pieniędzy może dotyczyć właśnie daty październikowej.
Chyba... :?:
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x