Chorobowe asystenta rodziny

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
iga81

Re: Chorobowe asystenta rodziny

Post autor: iga81 »

jest zapis w umowie ze kwota dotacji nie może przekroczyc 80 % zadania ale także zapis że możemy max zrefundować 2500 zł.
EWAII

Post autor: EWAII »

Okazuje się że każdy UW sporządza inne umowy - w programie jest wyraznie napisane do kwoty 2.500 na etat wynagrodzenie plus pochodne i tyle maks. mogą dołozyc z dotacji.Nic nie ma takiego w mojej umowie i programie rządowym ,ze ma byc liczone udziałem 80/20 także nie wiem skąd u niektórych takie zapisy.Pozdrawiam :)
ania12345

Post autor: ania12345 »

A ja dzisiaj dzwoniłam do wielkopolskiego UW w sprawie chorobowego, zmieniła się Pani od rozliczania dotacji. I udzieliła mi informacji, że chorobowe rozliczamy proporcjonalnie procentowo zgodnie z oświadczeniem o przyjęciu dotacji. Czyli na koniec roku musimy wyjść z własnymi i dotacją dokładnie na procenty, chorobowe też. Reszta ewentualnie od zwrotu
myha

Post autor: myha »

a czy "13" plus pochodne od "13" można rozliczyć w programie jako udział własny? czy tylko i wyłącznie zasadnicze + stażowe i pochodne od nich?
EWAII

Post autor: EWAII »

Ja do wydatków własnych doliczam 13-tkę i składki ZUS.Nie ma to u mnie znaczenie bo w naszej umowie o dofinansowaniu nie ma zapisu o udziale 20/80 tylko, ze kwota 2.500 jest przyznana na etat.Pozdrawiam :)
gosia4123

Post autor: gosia4123 »

Do Ania12345 proszę czy można by to na przykładzie bo jest to nie zrozumiałe. Ja dodaje z dotacji 1100,00 , a 900,00 z środków własnych .Miałam 3 dni chorobowego u asystenta i jest kwota zasadniczej w tym miesiącu wyższa od 1100,00 to rozumiem ,że nie musze oddawać ? Po przeczytaniu wcześniejszych wypowiedzi niewiem czy dobrze rozumem. Wielkopolska.
ania12345

Post autor: ania12345 »

Z oświadczenia wynika nam, że 62% ma stanowić dotacja, a 38% środki własne. Pani w UW powiedziała, że np. jeśli mam 2.400 wynagrodzenia z pochodnymi pracodawcy to liczę to 2400*62% (dotacja) reszta środki własne. W ostatecznym rozliczeniu na koniec roku należy zachować udział procentowy z dotacji. Reszta do zwrotu. Ale to jest nowa osoba, raczej niezorientowana w temacie za bardzo. I trochę się martwię, że udzieliła mi złej informacji. Może ty też spróbujesz do niej zadzwonić i porównamy wersje?;-)
ODPOWIEDZ