co byście zrobili?

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~deny

co byście zrobili?

Post autor: ~deny »

mam taką sytuację
przychodzi do mnie sołtys wsi i zgłasza ustnie \"zawiadomienie\" o przejawianiu skłonności do nadużywania alkoholu dwóch osób
co byście zrobili?
wezwalibyście na najbliższe posiedzenie komisji te osoby
do tej pory jeśli przychodził do mnie ktoś,to najczęściej był to ktoś z rodziny i spisywałam protokół
~elka

Re: co byście zrobili?

Post autor: ~elka »

oczywiście, że powinnaś podjąć stosowne działania. A gdzie jest powiedziane, że problem musi zgłosić członek rodziny? Może (i powinien) to zrobić każdy, kto uważa, że należy zareagować. Jeżeli picie tych osób powoduje tzw. szkody społeczne (określone w ustawie o wychowaniu w trzeźwości), to - o ile same nie będą chciały się leczyć - są podstawy do złożenia wniosku do sądu.
~Jasiek

Post autor: ~Jasiek »

Sporządź notatkę z rozmowy, że tego i tego dnia pojawił się Pan ... i przedstawił ustnie sprawę Pana .... . Dołącz do dokumentów i działaj jak zawsze.
~Do deny

Post autor: ~Do deny »

Rany, przecież rodzina alkoholika nie będzie prosić o pomoc zwłaszcza,gdy ten ich terroryzuje!!!!!
Nawet jak zadzwoni anonim to powinnaś to traktować poważnie!!!
ODPOWIEDZ