protokół z przeprowadzonej rozmowy

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~mn

protokół z przeprowadzonej rozmowy

Post autor: ~mn »

Witam serdecznie. Czy macie jakiś gotowy wzór protokołu z przeprowdzonej rozmowy z osobą podczas posiedzenia komisji GKRPA. Jeśli tak to poproszę! Z góry dziękuję! [email protected]
~Danka

Re: protokół z przeprowadzonej rozmowy

Post autor: ~Danka »

protokół to wtedy gdy osoba nie przyjdzie, a z rozmowy jest notatka (instrukcje masz w KPA)
~zyta1977

Post autor: ~zyta1977 »

Postepowanie GKRPA nie ma nic wspolnego z KPA. Wzory wezwan na komisje, na badania, wzory protokolow - wszystko to dostepne jest w publikacjach PARPy. Osobiscie sluze takimi wzorami :):):)
~mn

Post autor: ~mn »

byłabym wdzięczna \"zyta1977\" gdybyś mogła mi cokolwiek przesłać na meila [email protected]
~Danka

Nie ma nic wspólnego z KPA tylko z PARPA ? O Jezu!
Komisję powołuje wójt, burmistrz, prezydent.
~Anuś

Post autor: ~Anuś »

mam prośbę do \'zyta1977\' proszę o przesłanie takich wzorów na adres [email protected]
~zyta1977

Post autor: ~zyta1977 »

~Danka czy Tobie wojt, burmistrz, prezydent opracowuje protokoly i notatki sluzbowe do poslugiwania sie podczas prowadzenia postepowania w sprawie o leczenie odwykowe?
~Danka

Nie, ale jestem pracownikiem urzędu, działam z upoważnienia prezydenta i mogę sporządzać notatki i protokoły zgodnie z KPA. To co proponuje PARPA bardzo często jest na wysokim poziomie, ale Kodeks Postępowania Administracyjnego musi być stosowany, tam gdzie jest to możliwe w pierwszej kolejności. Jak będę miała czas to poszukam propozycji PARPA i pewnie będzie ona zgodna z KPA, przecież tam pracuje zespół radców prawnych. Ale to już my musimy aktualizować wszelkie zmiany jakie pojawiają się w ustawach, w tym w KPA.
~inga

Post autor: ~inga »

myślę, że Danka ma rację, ale z doświadczenia wiem, że postępowania prowadzone przez GKRA, choć administracyjne, z procedurą określoną przez KPA niewiele mają wspólnego. Sprawa wyglada inaczej wówczas, gdy dokumenty prowadzi pełnomocnik wyłącznie od ,,tych\'\' spraw, czy ktoś z tzw. doskoku. Sama podpytywałam szkolącego z PARPA o te kwestie, ale odpowiedź nie była jasna.
U nas od lat funkcjonują notaki i protokoły własnej roboty, kontrole, ani inne podmioty z którymi wspołpracujemy niczego nie kwestionuja, to oznacza, że tak też można.
ODPOWIEDZ