Co dalej ze sprawcą? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 mar 2013, 15:55

Napiszcie jakie działania na rzecz rodzin z problemem przemocy można jeszcze podjąć, kiedy mamy za sobą:
- rozmowę z ofiarą i potem sprawcą
- sprawę karną za znęcanie się i dozór kuratora sądowego dla sprawcy
- rozmowę sprawcy z komisją alkoholową i potem postanowienie sądowe o przymusie leczenia odwykowego (termin rozpoczęcia leczenia początek 2014r. !!)
Z monitoringu wynika: przemoc trwa, tylko nie tak fizyczna jak przedtem, bardziej psychiczna.

Nasz ops jest na wsi, nie mamy możliwości kierowania sprawców na terapię zastępowania agresji i itp., bo najbliższy PCPR nie organizuje takowych zajęć ( za mała ilość chętnych )
~AAA

Napisano: 08 mar 2013, 15:20

Witaj. Mamy taki sam problem, mimo iż funkcjonujemy w mieście. Sprawca jeśli nie pójdzie siedzieć to czuje się bezkarny... i wcale im sie nie dziwię!
~maggi

Napisano: 09 mar 2013, 0:20

jest kurator sądowy do niech składa wniosek o zarządzenie kary.
Przewodniczący doniesienie do prokuratury niech się policja buja.
Czy jest to przemoc fizyczna czy psychiczna przy powtórnym procesie recydywa i kraty.
~barkaz

Napisano: 09 mar 2013, 22:48

U mnie sprawca się wyprowadził, mamy NK cz. A, D , a C chcielismy wypełnić z ofiarą jak wyjdzie ze szpitala po pobiciu, jednak nie zgłosiła się na zaproszenie GR, nie wpuściła nas do domu, krzyczała przez drzwi, aby się nie wtrącać w jej życie i nikt jej nie pobił i co teraz, protokół z zakończenia, czy to jest nieprawidłowo, że po A, nie ma C
~Matra

Napisano: 10 mar 2013, 21:51

ja właśnie usłyszałm ze zniszczy mnie jak doniose na niego
~Maja

Napisano: 16 mar 2013, 23:44

i co zrobiłaś?
~?

Napisano: 18 mar 2013, 0:13

No właśnie co wtedy zrobić??
~???

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU