czy Zespół może - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 08 mar 2013, 14:57

Udostępniać notatki dla innych podmiotów uczestniczących w potkaniach ZI?np dla GKRPA bo dotyczy oa pana, którego też oni wałkują?
~ena

Napisano: 08 mar 2013, 15:13

jeśli podpisali oświadczenie o poufności danych i są w GR lub ZI to tak.
~maggi

Napisano: 08 mar 2013, 15:45

tak, poniewaz na tym ma polegać współpraca. Dla gkrpa takie informacje są b. istotne, zwłaszcza na etapie pisania wniosku do sądu o zastosowanie przymusowego leczenia.
~kaśka

Napisano: 09 mar 2013, 0:17

po kontroli zdecydowanie nie. Przekazywanie czegokolwiek, komukolwiek jest karane. Przekazujemy jedynie prokuratorowi i sądowi. Samo zakończenie NK oraz poinformowanie wszystkich podmiotów o zakończeniu budzi wiele wątpliwości. Panie z kontroli poradziły aby osoby biorące udział w przypadku podpisały się na protokole zakończenia nk.
Zakwestionowano wystąpienia GR do dyrektora szkoły na temat wydania opinii , informacji na temat ucznia. Jedyna prawidłowa format to - zaproszenie do GR ( wychowawcy lub dyrektora lub pedagoga ) i dopiero jego notatki opinie są legalne. jak wyjaśniły Panie przekazanie informacji o prowadzeniu NK osobom nie biorących udział w GR i Zi jest złamaniem ust. o ochronie danych osobowych. Przestrzegam
~barkaz

Napisano: 11 mar 2013, 10:59

ale ta notatka byłaby dla członka Zespołu - dla koordynatora GKRPA. Większość z Was jest za, czyli zaryzykuję...
~ena

Napisano: 11 mar 2013, 13:48

jakiś czas temu wałkowałem ten sam temat na wskutek czego mam pismo z urzędu wojewódzkiego, w którym jest napisane czarno na białym, że nie można dawać żadnych informacji G.K.R.P.A. Tez mi się to wydaje bez sensu bo jak cała komisja zajmuje się rodzina najczęściej tez na mój wniosek a ja im nie mogę udzielać informacji a nie będę powoływał całej komisji do grupy roboczej. Ja to obchodzę tak mogę udzielać informacji temu członkowi G.K.R.P.A który jest w zespole. No to informacji mu udzielam bo mogę nawet mu kseruje dokumenty za potwierdzeniem odbioru a co on potem z nimi robi to jego sprawa. A jak ich będą kontrolować to wątpie żeby osoba kontrolujaca G.K.R.P.A przyczepiła sie do nich że mają za dużo wiadomości. Takiego sposobu nauczyłem sie na jednym szkoleniu i sie go trzymam :)
~nowy

Napisano: 11 mar 2013, 14:10

czyli tylko dajsz im dokumenty ale nie robisz notatek dla nich, tak ? dobrze zrozumiałam?
~ena

Napisano: 11 mar 2013, 14:19

jestem członkiem gkrpa i zespołu interdyscyplinarnego. Jako sekretarz komisji, fizycznie piszę wnioski do sądu o zobowiązanie do leczenia odwykowego. Wiem, że osoba jest objęta procedurą NK i piszę o tym we wniosku uznając, że jest to bardzo ważna informacja. Jednak nie mam tego na piśmie. Nasz sąd, na szczęście nie prosi o udokumentowanie tego faktu. Ale gdyby zechciał? Rozumiem, że wówczas powinien zwrócić się pisemnie do ZI, ponieważ komisja nie jest wystarczająco wiarygodna. Mogłaby być, gdyby miała to pismo wcześniej, ale nie dostanie, bo kontrola może zakwestionaować. Czy nie uważacie, że to jest bez sensu i ktoś tutaj czegoś nie rozumie? Wszyscy podpisywaliśmy oświadczenie o przestrzeganiu tajemnicy służbowej. Nie podpisywał ani przedstawiciel sądu, ani prokuratury. Oni mogą operować tymi samymi danymi osobowymi, którymi my nie możemy? Co daje złożenie podpisu na protokole? Czy ksero protokołu zostanie udostępnione? I co komu po nim? Paranoja. Nie tak miało to funkcjonować.
~kaśka

Napisano: 13 mar 2013, 1:13

Ale tak jest.
Niestety.
Nie można przekazywać żadnych informacji z Grupy Roboczej, protokołów, dokumentów innym urzędnikom, komisjom. Tylko Sąd i Prokuratura. Krótko na temat.
~AgaKiwi

Napisano: 18 mar 2013, 21:58

mam pytanie czy zobowiązanie do leczenia odwykowego sadowe jest skuteczne. Jak to wygląda w praktyce
~ola

Strona 1 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x