co jak nie przyjdzie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 18 gru 2012, 13:23

czy macie zwyczaj jeździć (do domu) do osób dotkniętych przemocą jak się nie zjawią na spotkaniu grupy roboczej?
~anka

Napisano: 18 gru 2012, 13:34

muszą przyjść do ciebie? niemuszą niczego nie muszą więc notatka, że prawidłowo wezwani nie stawili się i koniec
~aga

Napisano: 18 gru 2012, 13:40

no tak ale jak zakończyć procedurę NK? nie ma przesłanek w sumie do zakończenia
~anka

Napisano: 18 gru 2012, 14:01

a stwierdziłaś przemoc? jeśli stwierdziłaś przemoc to prokurato a jeśli nie to nie masz wystraczających dowodów więc zakończenie z uwagi na brak przesłanek
~aga

Napisano: 18 gru 2012, 14:13

przemoc to stwierdziła policja, bo od nich wpłynęła NK, więc prokuratura z automatu zawiadomiona. ja wezwałam raz sprawce i raz poszkodowanych, nikt się nie zjawił. i co dalej robić? do tej pory pytaliśmy policję czy jest poprawa i jak tak to zakończenie procedury, ale nabrałam wątpliwości teraz, bo niektórzy się wybierają z pracownikiem socjalnym (członkiem grupy roboczej) jadą do domu poszkodowanych....
~anka

Napisano: 18 gru 2012, 14:21

policja to otrzymała zawiadomienie o przemocy czy przemoc była czy nie to stwierdzi sąd w polsce ludzie są niewinni dopóki tej winy im sie nie udowodni - jak sama masz wątpliwości co do domniemanej przemocy to idź na wywiad i to sprawdź, napisz wniosek na policję czy były w domu interwencje, jak nie to ...... przeczytaj raz jeszcze procedurę niebieskiej karty tam jest w punktach wypisane kiedy sie zakańcza nk
~aga

Napisano: 18 gru 2012, 14:28

wszystko to jasne, chodziło mi tylko o to czy gdzieś jest zapis, że jak nie dojdzie do spotkania osobami dośw. przemocy czy sprawcą to ma się udać na wywiad....
~anka

Napisano: 18 gru 2012, 16:17

Pracownik socjalny i tak robi monitoring, więc to że pójdzie jest jego obowiązkiem. Koniec.
~e

Napisano: 18 gru 2012, 16:40

u nas w takim przypadku jedzie prac. soc. z dzielnicowym
~anna

Napisano: 18 gru 2012, 16:49

czasem szukać wiatru w polu....
~ex

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem