co jest potrzebe
co jest potrzebe
Dawno nie umieszczałam osoby w DPS dla chorych psychicznie co jest jeszcze potrzebne : Zaświadczenie lekarskie , aktualne badania (krew, mocz, ) , wywiad, decyzje, orzeczenie
Re: co jest potrzebe
rozporzadzenie w sprawie domów pomocy społecznej tam jest wszystko napisane co potrzeba, koniecznie zaświadczenie lekarza ze wskazaniem dps.
decyzja organu rentowego i przede wszystkim pisemna zgoda osoby na umieszczenie i ponoszenie odpłatności, podpisana w obecności pracownika socjalnego.
Jeżeli jest ubezwłasnowolniony lub jest niezorientowany w czasie miejscu i przestrzeni to postanowienie Sądu o umieszczenie bez Jego zgody
Jeżeli jest ubezwłasnowolniony lub jest niezorientowany w czasie miejscu i przestrzeni to postanowienie Sądu o umieszczenie bez Jego zgody
do mikki w rozporządzniu nie jest napisane , że ma być zaświadczenie lekarza ze wskazaniem dps
no właśnie nie ma tego w rozporządzeniu, a u nas w ośrodku chcemy zaświadczenia lekarskie, bo na jakiej podstawie mamy ocenić stan zdrowia i zakwalifikować do odpowiedniego dps.??
a jednocześnie nie mamy podstaw by to zaświadczenie żądać
czy zwołujecie u Was w ośrodkach komisje kwalifikacyjne do dps??
a jednocześnie nie mamy podstaw by to zaświadczenie żądać
czy zwołujecie u Was w ośrodkach komisje kwalifikacyjne do dps??
już sobie poradziłam znalazłam cały zestaw co jest niezbędne a komisji nie zwołujemy u nas decyduje wójt
Oprócz co jest potrzebe - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
właściwość gminy -jeszcze raz DPS
Wykształcenie w DPS
DPS-czy przeliczam ponownie odpłatnośc
na podstawie jakiego pisma
Praca w OPS czy DPS?
z ZOL do DPS
właściwość gminy
bład w decyzji o odpłatności
wyliczanie dochodu do DPS
wolne miejsce DPS somatycznie
ustalanie dochodu rodziny
Budżetówka 2