co jest potrzebe

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~@krd@

co jest potrzebe

Post autor: ~@krd@ »

Dawno nie umieszczałam osoby w DPS dla chorych psychicznie co jest jeszcze potrzebne : Zaświadczenie lekarskie , aktualne badania (krew, mocz, ) , wywiad, decyzje, orzeczenie
~@krd@

Re: co jest potrzebe

to nikt nie wie a ............... aby podpowiedzieć
~@krd@

no to widzę że nie otrzymam pomocy dzięki
~mikka

Post autor: ~mikka »

rozporzadzenie w sprawie domów pomocy społecznej tam jest wszystko napisane co potrzeba, koniecznie zaświadczenie lekarza ze wskazaniem dps.
~Maciek

Post autor: ~Maciek »

decyzja organu rentowego i przede wszystkim pisemna zgoda osoby na umieszczenie i ponoszenie odpłatności, podpisana w obecności pracownika socjalnego.
Jeżeli jest ubezwłasnowolniony lub jest niezorientowany w czasie miejscu i przestrzeni to postanowienie Sądu o umieszczenie bez Jego zgody
~mirka

Post autor: ~mirka »

do mikki w rozporządzniu nie jest napisane , że ma być zaświadczenie lekarza ze wskazaniem dps
~Danka

Post autor: ~Danka »

no właśnie nie ma tego w rozporządzeniu, a u nas w ośrodku chcemy zaświadczenia lekarskie, bo na jakiej podstawie mamy ocenić stan zdrowia i zakwalifikować do odpowiedniego dps.??

a jednocześnie nie mamy podstaw by to zaświadczenie żądać

czy zwołujecie u Was w ośrodkach komisje kwalifikacyjne do dps??
~@krd@

już sobie poradziłam znalazłam cały zestaw co jest niezbędne a komisji nie zwołujemy u nas decyduje wójt
~mikka

Post autor: ~mikka »

tak dyrektor + kierownik DTO + pracownik socjalny.
ODPOWIEDZ