co robic

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~kazik

co robic

Post autor: ~kazik »

dochód osoby która przebywa w DPS zwiększył się mniej niż 10%, biorąc pod uwagę zapisy art. 106 decyzji nie zmieniam....prawda
Ale jeszcze jedno pytanie: DPS chce jakiejś informacji dlaczego się nie zmienia, bo u nich w aktualizacji wnioskują o zmianę odpłatności....dziwne bo osoba samotna a dochód wynosi 42 zł a więc mniej niż 10% (54,20zł), czy w takim razie mogę to napisac w formie pisma, czy macie inne pomysły,
proszę o pomoc
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: co robic

Post autor: ~ania »

w moim dps pcpr na ostatniej stronie aktualizacji pisze, że dochód się nie zmienia i oddaja wywiad.
A swoją drogą my jak nie zmienia się sytuacja ddochodowa mieszkańca ani zadna inna to poprostu wywiad wkładamy w akta i nie wysyłamy do pcpr. Piszemy, że dochód nie zmienił sie o 10% ble, ble i nie zmienia się w związku z tym wysokość odpłatności za pobyt, i tyle.
ania
~maciek

Post autor: ~maciek »

Niedowiary, coś niesamowitego. Czy Wasz PCPR miał kiedys jakąś kontrole ?
~ona

Post autor: ~ona »

witam. My wywiady wysyłamy i otrzymujemy któtką odpowiedź z art i jest dokument dla OPS i DPS.
ODPOWIEDZ