u mnie są sami mało rolni rolnicy.
Jak mam rolnika z ponad 1 ha to sukces. Pisze mi wtedy oświadczenie, ze to nieużytki, odłogiem leżą, w polu to on się brzydzi robić itp. (poczytaj uzasadnienia wyroków).
Gdybym miał rolnika z dużym areałem dostałby odmowę bez gadania.
Moje SKO nie przyznaje rolnikom, WSA również (dawałem odmowę z innego powodu SKO się doczepiło ubezpieczenia w KRUS, WSA podtrzymało decyzje z tego samego powodu).
ja doskonale wiem,że SKO itd.nie przyznaje ale masa ludzi ma bardzo małe areały i nie dostają S.P.pytam dlaczego? wiem również,że otrzymują z dużymi ha.pytam dlaczego?chciałabym się tego dowiedziec?i kto tu rządzi?
Marto - rolnik,ktory dostawal SP do 30.06.2013 r. oczywiscie bedzie jak cala reszta,ktora utracila to co wczesniej nabyla bezprawnie jak sie okazalo po wyroku TK - otrzyma wyrownanie,ale ci rolnicy co niczego nie stracili bo nie nabyli prawa do SP przez tym dniem (mam na mysli te polske,ktopra nie daje) - zadnego wyrownania nie dostana, i podzial dalej bedzie sobie istnial - a te madrale u gory zamiast tak za[pisac w ustawie,zeby dla wszystkich jednoznaczne bylo,ze rolnik moze miec SP - to interpretacji przepisu na zapytanie udzielaja, zawsze na koncu dodajac,ze \"jednak decyzja nalezy do organu wlasciewego (wojt itd)i to on decyduje i odpowiada za decyzje\"