Córka-nie chcę płacić pomóżcie.
Córka-nie chcę płacić pomóżcie.
Witam, prosze o pomoc. Mój ojciec przebywa w DPS ( ojciec który opuścił nas kiedy miałam 2 latka , alkoholik, nigdy nie płacił alimentów itd., ). kilkakrotnie były przeprowadzane wywiady alimentacyjne ze mna jednakże nigdy nie płaciłam za jego pobyt bo mało zarabiałam. Teraz znalazłam bdb pracę zarabiam około 2 tysiace i ops domaga się podpisania umowy z nimi i płacenie za dps ojca inaczej grożą mi skierowaniem sprawy do sądu. Proszę powiedzcie mi jak mogę wybrnąc z tej sytuacji nie będę płacic za tego człowieka, nigdy go nie interesowałam nawet go nie widziałam i nie chcę widzieć. Tylko proszę nie oceniajcie mnie . Zuzanna
Re: Córka-nie chcę płacić pomóżcie.
Zuzia napisz coś wiecej z kim mieszkasz jakie masz wydatki bo to jest bardzo ważne
Kategorycznie odmawiaj, niczego nie podpisuj!!!
ops ma prawo wnieść sprawę do sądu, ale sąd nie musi rozstrzygać na korzyść ośrodka.
https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... ategory=28
Pracuję w pomocy dość długo i powinnam stać na granicy prawa ,ale bierze mnie jak ojciec przez całe życie nie interesuje się swoimi dziećmi a na starość wyciaga rekę po pomoc.
Bardzo dobra praca za 2 tyś.??????????Chyba \"zjadłaś\" \"jedynkę\" przed \"2\" lub \"zero\" za \"2\"
a czy ten Pan ma inne dzieci? Ty zarabiasz 2 tys. ale sama prowadzisz gospodarstwo domowe ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Postępowanie zgodne:
- jesteś córka więc jesteś zobowiązana do alimentacji
- posiadasz dochód więc możesz alimentować jakąś kwotę
- nie zgadasz się na zawarcie umowy to Ośrodek nie może obciążyć Cię opłatami
- jednak wówczas Ośrodek ma obowiązek skierować sprawę o alimentację do Sądu = a do decyzji Sądu w drodze ustaleń będzie czy zostaniesz zobowiązana / albo i nie do alimentowania na rzecz ojca - tego nie rozstrzyga Ośrodek tylko Sąd.
- jesteś córka więc jesteś zobowiązana do alimentacji
- posiadasz dochód więc możesz alimentować jakąś kwotę
- nie zgadasz się na zawarcie umowy to Ośrodek nie może obciążyć Cię opłatami
- jednak wówczas Ośrodek ma obowiązek skierować sprawę o alimentację do Sądu = a do decyzji Sądu w drodze ustaleń będzie czy zostaniesz zobowiązana / albo i nie do alimentowania na rzecz ojca - tego nie rozstrzyga Ośrodek tylko Sąd.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
A może u tej Pani znajdzie zastosowanie art.64a ustawy o pomocy społecznej.
Oprócz Córka-nie chcę płacić pomóżcie. - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
szukam wolnego miejsca w DPS
miejsce w DPS
zasiłek pielęgnacyjny
dps dla dziecka w wieku 2 lat niepełnosprawny (fas)
Pomóżcie w sprawie odpłatności za dps
www.turnusy24.pl
dziwna sprawa
umieszczenie w DPS osoby ubezwłasnowolnionej
podawanie leków
odpłatność za pobyt w dps
szukam DPS
z kim wywiad w przypadku opiekuna prawnego
prośba o adresy prywatnych domów
decyzja uchylająca
Uzyskanie - utrata 2009
odpłatność za DPS a otrzymany wkład mieszkaniowy