Cos dla dzieci
Cos dla dzieci
Czy jak wydrukuję i przyniosę dzieciom podopiecznych jakieś łamigłówki czy kolorowanki to coś złego? Chcę im jakoś zapełnić czas...
Re: Cos dla dzieci
A u mnie to standardowe narzedzie pracy z dziećmi:) Zwłaszcza kolorowanki, rebusy, krzyżówki ocierające się o psychoedukację ( np. uczenie się rozpoznawania i wyrażania uczuć). Taki rebusik + pogadanka = fajne zajęcia z dziećmi. A jak spotkanie nastawione jest na rozmowę z rodzicami, rzeczywiście można dzieciom konstruktywnie zająć czas. Także ja również drukuję i przynoszę...
Re: Cos dla dzieci
Popieram! Moje dzieciaki gdy tylko wchodzę rzucają mi się na torbę, bo wiedzą, że zawsze coś dla nich mam. Najlepsze jest, że rodzice widzą jak bardzo dzieci lubią takie zabawy i sami zaczynają się z nimi bawić. Zaczynam dostawać piękne laurki przygotowane przez dzieci z pomocą mamy i uważam to za wielki sukces!
Bawiąc się z dziećmi, kolorując z nimi zawsze włączam w to rodziców - instruuję jak powinni organizować takie zajęcia, jak rozmawiać z dziećmi, żeby słuchały, jak wygaszać niewłaściwe zachowania, kłótnie itd.

Bawiąc się z dziećmi, kolorując z nimi zawsze włączam w to rodziców - instruuję jak powinni organizować takie zajęcia, jak rozmawiać z dziećmi, żeby słuchały, jak wygaszać niewłaściwe zachowania, kłótnie itd.
Oprócz Cos dla dzieci - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
niebieska karta, sprawa o pobicie
Niepełna NK A
brak zgody
rodzina biologiczna, rodzina zastępcza
sobota
Procedura Niebieskiej Karty - pomocy!
Jaki wymiar czasy pracy???
Ile h u rodzin?
plan pracy przykładowy
Porozumienie o współpracy
Brak współpracy z asystentem
asystent czas pracy