Cos dla dzieci

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
marta_jur

Cos dla dzieci

Post autor: marta_jur »

Czy jak wydrukuję i przyniosę dzieciom podopiecznych jakieś łamigłówki czy kolorowanki to coś złego? Chcę im jakoś zapełnić czas...
espresso

Re: Cos dla dzieci

Post autor: espresso »

ja też czasem zanoszę,.. chyba nie ma przeciwskazań ;)
Lisbeth

Post autor: Lisbeth »

A u mnie to standardowe narzedzie pracy z dziećmi:) Zwłaszcza kolorowanki, rebusy, krzyżówki ocierające się o psychoedukację ( np. uczenie się rozpoznawania i wyrażania uczuć). Taki rebusik + pogadanka = fajne zajęcia z dziećmi. A jak spotkanie nastawione jest na rozmowę z rodzicami, rzeczywiście można dzieciom konstruktywnie zająć czas. Także ja również drukuję i przynoszę...
Monti

Post autor: Monti »

Popieram! Moje dzieciaki gdy tylko wchodzę rzucają mi się na torbę, bo wiedzą, że zawsze coś dla nich mam. Najlepsze jest, że rodzice widzą jak bardzo dzieci lubią takie zabawy i sami zaczynają się z nimi bawić. Zaczynam dostawać piękne laurki przygotowane przez dzieci z pomocą mamy i uważam to za wielki sukces! :D
Bawiąc się z dziećmi, kolorując z nimi zawsze włączam w to rodziców - instruuję jak powinni organizować takie zajęcia, jak rozmawiać z dziećmi, żeby słuchały, jak wygaszać niewłaściwe zachowania, kłótnie itd.
ODPOWIEDZ