bardzo ciekawa wypowiedź lekarza na temat obłudnego stanowiska zwolenników aborcji - myślę, że tego typu wypowiedzi merytoryczne w świetle kompetencji i faktów dają faktyczne światło na to czym jest aborcja oraz przedstawiają w prawdziwym świetle tak zwolenników aborcji jak i przeciwników aborcji.
Człowiek ma zawsze wybór: albo dobrą wolę albo złą wolę.
Ja jestem za tym aby w naszym parlamencie rządziła dobra wola bo wtedy świat zmienia się na lepsze i przemoc nie rośnie tylko zmienia się w miłość.
Co medium - to inne spojrzenie na temat.
Wg mnie - czasem dochodzi do absurdalnych przykładów, nikt nikogo do więzienia za poronienie wsadzać nie będzie. Ale jak ktoś pije, pali i nie dba o ciąże - powinien być odpowiedzialny za swoje czyny, i tą odpowiedzialność ponosić. Bez dwóch zdań.
Co na żylaki? Przeczytaj recenzję Rostil i Diosminex
T jest właśnie kwestia świadomości, ale nie na zasadzie: napis na pudełku papierosw typu "palenie zabija"
tylko kwestia kultury, higieny życia standardów zachowania, edukacji, dostępu do wiedzy medycznej od najmłodszych lat - a nie tumiwisizm.
Kiedy ja chodziłam do szkoły podstawowej to mieliśmy zajęcia praktyczne, a wychowawcy i nauczyciele chodzili z nami w plener i mieliśmy lekcje poglądowe, z języka polskiego brałam udział w konkursach recytatorskich i do Wrocławia jeździłam do teatru i operetki miesiąc w miesiąc, a na lekcjach muzyki obowiązkowa nauka gry na cymbałkach i flecie, nie mówiąc już o rajdach, pieszych wycieczkach w góry.
Co to ma wspólnego z aborcją?
Moim zdaniem dużo bo takie podstawy ze szkoły uwrażliwiają człowieka na piękno i dobro,
dają wiedzę o wszechświecie, a nie tylko suche nakazy i zakazy.
Dają możliwość świadomego wyboru ( z premedytacja) a nie w wyniku niewiedzy granie na emocjach słabszych przez silniejszych
Ile ludzi tyle opinii na ten temat. Nawet sobie zdania nie można wyrobić tak naprawdę bez znajomości szzczegółów. Mam wrażenie, że nikt tej ustawy nie czytał a tylu znawców się narobiło
"
Wiadomości › Tylko w Onecie
dzisiaj 01:35
Głosowanie nad ustawą antyaborcyjną. Awantura w komisji sprawiedliwości
Jonasz Jasnorzewski Reporter
Sejmowa Komisja Sprawiedliwości i Praw Człowieka w atmosferze chaosu i dezorientacji opowiedziała się za odrzuceniem obywatelskiego projektu komitetu "Stop aborcji", zaostrzającego przepisy aborcyjne. Wnioski o odrzucenie projektu złożyli poseł PiS Witold Czarnecki i grupa posłów PO. Nad przebiegiem posiedzenia trudno było prowadzącym zapanować. Marek Suski z PiS otwarcie nazwał wczorajsze wydarzenia "cyrkiem".