karina
brak wiedzy prowadzi do zachowań problemowych ( kolokwialnie mówiąc na bakier z wartościami i normami). Pani pisze o rozwiązłości i w sumie nawet dobrze się stało, ponieważ wykorzystam to jako argument na rzecz mojego stanowiska. Problem aborcji dotyczy kobiet pochodzacych z różnych środowisk, w tym nazanaczonych, roumie Pani? Ja nie nie wiem w jaki sposób Pani chce zapobiegać zachowaniom patogennym, jaki pomysł pani na to ma? ( to jest handel ludźmi ( dziewczynki, dziewczyny, kobiety, to są więzienia, to są ośrodki dla trudnej młodzieży, to są Kluby nocne, to są ośrodki dla osób z niepełnopsrawnością intelektualną, i wiele innych, które balansują na krawędzi prawa lub intelektu - Proszę Pani my nie mówimy tylko i wyłącznie o gospodyniach domowych, o bogatszych paniach, "którym moga podjechała"- my mówimy o trudnych środowiskach, różnych... Ja nie znam innego sposobu kształtowania myślenia, postaw- jak tylko wiedzą, edukacją- rzetelną, uczciwą. Ludzie mają prawo do wiedzy, do antykoncpecji również. Uważam, że reprezentuuje Pani stereotypowy pogląd na kobietę.