czas aborcyjnego sprawdzianu - HYdE PaRK

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 18 paź 2016, 15:56

dzionek samorządowcom na posadkach leci
i tak to

Napisano: 18 paź 2016, 16:24

Trafiłeś, jak kulą w płot. Mam własną organizację pozarządową i w związku z tym pracuję 24 na dobę, oczywiście według potrzeb. Mogę więc swoim czasem gospodarować według uznania. To po pierwsze, a po drugie dla pracowników opieki społecznej to też jest bardzo ważna kwestia społeczna i jeśli zabierają głos w dyskusji to tylko pochwalić. Co innego gdy zajmują się polityką.
karina_m

Napisano: 18 paź 2016, 17:48

elmer mówimy o sytuacji w Polsce, nie na świecie. Podał pan dwa przykłady Anglia i Francja- można by się pokusić o stwierdzenie,że faktycznie edukacja seksualna będzie oscylować w kierunku ujemnych efektów jej zastosowania, nie mniej na gruncie polskim nie potwierdzono tego. Mało wiarygodne są dla mnie źródła jakie pan podał- co to za badania? na jakiej próbie? nastolatki? za mało. Proszę też wziąć pod uwagę uwarunkowania: Kultura i zwyczaje jak choćby. Anglia- anglikanzim, nie uzanją małżeństwa jako sakramentu,Francja- państwo laickie. Wspólnym mianownikiem mogą być związki kohabitacyjne, jako nowa forma pożycia/ alternatywa dla tradycyjnej rodziny i zagrożenie jednocześnie dla niej. Ale fakt który przywołałam jest argumentem, który przenawia za tym, iż coraz trudniej będzie zakładać rodziny, planować potomstwo w oparciu o wartości wspólnoty i miłości. Tym bardziej ważne aby przygotować się na kształtowanie odpowiedzialności młodych ludzi za poczęcie człowieka.
[Anioł.]

Napisano: 19 paź 2016, 8:19

"elmer mówimy o sytuacji w Polsce, nie na świecie "
Polska to nie świat?
"Mądry człowiek uczy się na swoich błędach.
Sprytny człowiek uczy się na cudzych błędach.
A głupi nie uczy się wcale i wciąż popełnia te same błędy, licząc na inny rezultat".

Źródła badań miałaś podane pod tekstem - dotyczy Anglii. Francja - statystyki rządowe.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2016, 9:36

Problemy społeczne na świecie a problemy społeczne w Polsce to dwa rożne zagadnienia do dyskusji. Inna skala zjawiska, inne wartości, normy itd. Proszę pomyśleć o zapoznananiu się z pojęciem problemu społecznego, podstawową typologią, koncepcjami. Pana obowiązuje pojęcie Problemu społecznego zawarte jak choćby w nauce o polityce społecznej, będzie można wówczas wrócić do dyskusji. Jest też druga stona medalu- Dzięki temu uniknie Pan zastosowania trzeciego wariantu, przywołanej przez Pana myśli.
1."Mądry człowiek uczy się na swoich błędach.
2.Sprytny człowiek uczy się na cudzych błędach.
3.A głupi nie uczy się wcale i wciąż popełnia te same błędy, licząc na inny rezultat"..

ps. statystyki rządowe to za mało.
[Anioł.]

Napisano: 19 paź 2016, 9:45

piszesz jak rasistka.

Statystyki rządowe to dla ciebie za mało? A co by cię satysfakcjonowało?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2016, 9:49

polecam książkę McDowella "Mity edukacji seksualnej"
Krótka recenzja:
https://wingos.republika.pl/Dowell.htm
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2016, 10:43

Dziękuję Panu. Zapoznam się.
Jako podstawę do dyskusji polecam wykład konferencyjny "Mity i fakty: Edukacja seksualna". Proszę też poszukać coś w temacie np. Ogólnopolska Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa "Seksualność i erotyzm w kulturze europejskiej.Poznań 10-11 czerwca 2016 była !, ale podobne będą realizowane.
Oprócz tego pozycję ( lektura obowiązkowa). Seksualność w cyklu życia człowieka. Marii Beisert oraz ( przykro mi) Socjologia P. Sztompki, cześć VII. Rozdział pt.Społeczeństwo współczesne. Zaproponowałam rozdział, całość ma 650 stron
[Anioł.]

Napisano: 19 paź 2016, 11:50

może w zimie
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 24 paź 2016, 19:44

Zewsząd słychać od wyzwolonych środowisk, że przeciwnicy aborcji to zacofanie i średniowiecze. Czy aby na pewno? Posłużmy się faktami. Z czego znane jest m.in. średniowiecze? Otóż z tego, że ówcześni tzw. najbardziej wykształceni, najbardziej oświeceni i należący do ówczesnych elit ludzie skazywali niewinne kobiety na karę śmierci przez utopienie lub spalenie na stosie, często wcześniej poddając je wymyślnym torturom za rzekome czary. Jakie widzę podobieństwo współczesnej Polski ze średniowieczem? Ano takie, że znowu tak zwani najlepiej wykształceni, najbardziej oświeceni i należący do tzw. elit ludzie skazują na karę śmierci najbardziej niewinne istoty pod słońcem, często poddając je torturom, bo są one rozrywane na kawałki przed śmiercią a te którym uda przeżyć się aborcję pozostawiane są by skonały w cierpieniu bez pomocy. Jakie to ważne powody mają nasi współcześni jaśnie oświeceni? Ano, że brakuje im 1 metra kwadratowego do tego, by wychować jeszcze jedno dziecko. Z wielką otwartością i bezwstydnie taka jedna pani z druga mówią: nie urodziłam cię dzieciątko, bo chociaż nie brakuje mi pieniędzy, to zabrakło mi metrów kwadratowych w mieszkaniu. Niestety nie mogę wynająć lub kupić większego, bo nie wystarczyłoby na zagraniczne wojaże, luksusowy samochód, markowe ciuchy, imprezy ...
przybyszowa

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem