Napisano: 24 paź 2016, 19:44
Zewsząd słychać od wyzwolonych środowisk, że przeciwnicy aborcji to zacofanie i średniowiecze. Czy aby na pewno? Posłużmy się faktami. Z czego znane jest m.in. średniowiecze? Otóż z tego, że ówcześni tzw. najbardziej wykształceni, najbardziej oświeceni i należący do ówczesnych elit ludzie skazywali niewinne kobiety na karę śmierci przez utopienie lub spalenie na stosie, często wcześniej poddając je wymyślnym torturom za rzekome czary. Jakie widzę podobieństwo współczesnej Polski ze średniowieczem? Ano takie, że znowu tak zwani najlepiej wykształceni, najbardziej oświeceni i należący do tzw. elit ludzie skazują na karę śmierci najbardziej niewinne istoty pod słońcem, często poddając je torturom, bo są one rozrywane na kawałki przed śmiercią a te którym uda przeżyć się aborcję pozostawiane są by skonały w cierpieniu bez pomocy. Jakie to ważne powody mają nasi współcześni jaśnie oświeceni? Ano, że brakuje im 1 metra kwadratowego do tego, by wychować jeszcze jedno dziecko. Z wielką otwartością i bezwstydnie taka jedna pani z druga mówią: nie urodziłam cię dzieciątko, bo chociaż nie brakuje mi pieniędzy, to zabrakło mi metrów kwadratowych w mieszkaniu. Niestety nie mogę wynająć lub kupić większego, bo nie wystarczyłoby na zagraniczne wojaże, luksusowy samochód, markowe ciuchy, imprezy ...