czas dojazdu do rodziny - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 lis 2016, 12:12

czy czas dojazdu wliczacie do czasu pracy...?? na jednym szkoleniu podane zostało, że się wlicza, zaś jak ostatnio byłam to nie wlicza się w czas pracy... to ja już nie wiem czy my mamy więcej pracować...
echo

Napisano: 03 lis 2016, 13:15

To niech ten ktoś pod podstawę prawną, że nie wlicza się. Co masz w angażu, zakresie czynności, jak jest w Regulaminie OPS? Czasu dojazdu z miejsca zamieszkania do pierwszej rodziny oczywiście nie wlicza się, tak samo jak pracownicy którzy wychodzą z domu 7:30 a pracę zaczynają o ósmej. Liczymy czas pracy od ósmej. Ale gdy asystent jedzie od pierwszej rodziny do kolejnej to u nas traktuje się to, że to jest czas pracy. Przecież nie odlicza się pracownikowi socjalnemu od czasu pracy, czasu dotarcia do kolejnej rodziny. Powrót do domu od ostatniej rodziny nie jest już czasem pracy.
Gość

Napisano: 03 lis 2016, 13:18

do tej pory dojazd wliczałam w czas pracy. w takim razie będę tak dalej robić. dziękuję
echo

Napisano: 04 lis 2016, 20:57

A co jeśli na piechtę przemierzasz kilkanaście km, bo nie masz zwrotu za bilety ani paliwo, zarabiasz najniższą i nie masz telefonu służbowego ani możliwości skorzystania z niego, ani też zdrukarku i korzystasz z własnego sprzętu? Dodam, że mam 15 rodzin.
mimi

Napisano: 07 lis 2016, 14:00

To rzuć tę robotę! Chyba, jak przyjmowałeś się do pracy to wiedziałeś na jakich warunkach. Trzeba było nie zgadzać się od razu na takie warunki a nie po czasie labidzić.
Gość

Napisano: 08 lis 2016, 11:40

a powiedzcie proszę na jakich umowach jesteście zatrudnieni, że rozliczacie czas pracy?Ja pracuję na umowę o pracę i nie muszę rozpisywać czasu pracy bo mam pracować 8 godzin dziennie.
ggoniaka
Praktykant
Od: 26 lut 2016, 16:07
Zajmuję się:

Napisano: 05 gru 2016, 10:20

Umowa o prace w formie zadaniowego czasu pracy. Rozliczanie czasu pracy jest na podstawie harmonogramu, ktory robie zawsze w poniedzialek
PaulaO

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x