Czas pracy podczas wyjzadów z dziećmi - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 17 lut 2009, 15:30

Jestem wychowawcą zatrudnionym na KP. Jeśli jestem na kilkudniowym wyjeździe z dziećmi, to ile godzin pracy za każdą dobę powinna liczyć mi dyrektorka? W ubiegłym roku łącznie 20 dni sprawowałam całodobową opiekę nad dziećmi podczs wyjazdów i miałam uznawane tylko po 8 godzin dziennie. Czy tak powinno być? Nie mogę znaleźć żadnego przepisu regulującego czas pracy w takich sytuacjach. Ciągle mam godziny niewypracowane;(. A i ile wynosi dodatek za nocne dyżury, bo u mnie ok. 6 zł za noc.
Pozdrawiam
~Basia*

Napisano: 17 lut 2009, 22:45

Witam myślę że tu coś znajdziesz dla siebie

https://samorzad.infor.pl/sprawy-spolecz ... olnej.html

pozdrawiam
~-w-

Napisano: 20 lut 2009, 12:22

Dziękuję -w-, ale niestety tam jest o nauczycielach. Może jeszcze coś znajdę.
~Basia*

Napisano: 11 kwie 2009, 21:42

nie ma znaczenia ... to zależy od dyrektora. ja moge być i dwa tygodnie na wyjeżdzie z dziećmi i ....ku chwale Ojczyzny!!!!!
~betka

Napisano: 12 kwie 2009, 20:33

u nas wygląda to tak, że pyta się wychowawców, kto ma ochotę pojechać np. na 10 dni nad morze zdziećmi , lub w góry. Wszyscy wiedzą, ze nie będzie za to zapłacanone, bo nie ma realnych wytycznych, jednak, gdy przychodzi dzień pracownika socjalnego - to wówczas mozna na coś liczyć!
~olga321

Napisano: 13 kwie 2009, 21:42

Wg inspektora pracy- pytałam w zeszłym roku , bo wyjeżdżałam na 2 tyg. na wypoczynek z dziećmi - liczysz 2 zmiany ( 6-14, 14-22) normalnie, a w nocy tylko zapisujesz te godziny, gdzie bezpośrednio jesteś z dzieckiem, np. ucieczka, choroba, podanie leków. Tak jest wg prawa pracy. Nie dajcie się oszukiwać, że tylko 8h, bo to bzdura.
~iwona

Napisano: 21 kwie 2009, 13:12

No a jak to się ma do planowania godzin nadliczbowych? Przecież to jest ewidentne planowanie, a to jest zakazane. I co z dobowym i tygodniowym odpoczynkiem?
~Beata

Napisano: 21 kwie 2009, 21:39

W grafiku pisze sie po 2 zmiany, tylko jako 40 godzin, reszta u nas jest do obioru. za nadgodz. nie płacą, bo nie ma funduszy. Takie wyjazdy są inaczej rozliczane.
~iwona

Napisano: 22 kwie 2009, 10:45

Iwona a kontrolował PIP już taki grafik u Ciebie? Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, jak taki grafik miałby wyglądać Jeśli możesz, to prześlij mi proszę na e-maila wzór takiego grafiku [email protected]
~Beata

Napisano: 22 kwie 2009, 17:50

nie mam go teraz, bo to było w zeszłym roku, poszukam.
~iwona

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x