Czas pracy wychowawców podczas wyjazdu na wakacje - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 19 kwie 2016, 11:47

Podzielcie się proszę informacjami, jak dyrektorzy rozliczają Wam czas pracy podczas wyjazdu na wakacje z wychowankami? Załóżmy, że jedziecie na 7-dniowy biwak i pracujecie 24 godziny na dobę. Dostajecie za to jakiś urlop, dodatkowe wynagodzenie?
Iza80

Napisano: 20 kwie 2016, 14:49

U nas wychowawcy nie jeżdżą z wychowankami na wyjazdy wakacyjne. Posyłamy dzieci na kolonie. W roku szkolnym kiedy jest jakaś wycieczka to oczywiście wychowawca, który jedzie z dziećmi dostaje za wyjazd wolne. Wyjeżdżając z dzieciakami na 4 dniową wycieczkę dostałem tydzień wolnego.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2016, 15:17

u nas też jest tak - wyjeżdżasz dostajesz wolne - w ubiegłym roku w czasie wakacji
byłem dwa tygodnie w szczecinie - dostałem za to wolne 3 tygodnie
tarzan

Napisano: 25 kwie 2016, 13:12

no tylko jak to jest rozliczane ? Jak wygląda wtedy grafik i czas pracy?
kika65

Napisano: 25 kwie 2016, 19:16

Witam. Jak jest problem z oddaniem to po prostu płacę nadgodziny i tyle. Jak ktoś w tygodniu przepracowała 56 zamiast 40 godzin to ma 16 godzin do wypłaty lub dwa dni wolne do oddania.
marcin75

Napisano: 26 kwie 2016, 9:32

Rozumiem, że albo nadgodziny, albo wolne, ale jak liczy się czas pracy?
Załóżmy, że jestem na biwaku 7 dni - praktycznie pracuję 24 na dobę, bo jestem cały czas dyspozycyjna, czyli wychodzi 168 godzin????????????????? To mi Inspekcją Pracy śmierdzi.
Jak to liczyć, żeby było zgodnie z prawem? A może rozwiązaniem byłoby, gdyby szef dał nam delegacje i za każdy dzień dieta?
anika3

Napisano: 26 kwie 2016, 14:52

Witam,
oj smierdzący temat ha ha - oczywiście, że bardziej prawidłowa jest delegacja.
Przecież gdyby z kilkorgiem dzieci pojechał jeden wychowawca to formalnie (i praktycznie też) nie może sprawowac nad nimi opieki 24 / dobę przez tydzień, nieprawdaż ? Sam musi choćby pospać, a wtedy, jak twrdo sypia, to dzieci są bez opieki ;)
Nawet z delegacją jeden wychowawca to za mało.
Pozdr.
Wojtek.

Napisano: 06 cze 2016, 0:37

I nas nie oddaje się za wyjazdy żadnych nadgodzin. Osoby wyjeżdżające dostają po powrocie dwa dni wolnego na z regenerowanie się i do roboty. Nie ma nadgodzin bo jedziesz jako chętny.
tadek

Napisano: 07 cze 2016, 8:14

Stosunek pracy też powinien być darmowy? Bo jako raki jest zobowiązaniem dobrowolnym. Idziesz do pracy jako chętny, nieprawdaż.
W mojej placówce, na wyjazd wakacyjny wychowawcom zrobiono grafik.
mmariusz

Napisano: 07 cze 2016, 19:28

mmariuszu mógłbyś podać jak układany jest grafik dla osób wyjeżdżających na wakacyjne wojaże dwu/trzytygodniowe? ciekawi mnie jak rozwiązujecie okresy przerw pracowniczych, czasy pracy, dojazdy, ilu wychowawców jest angażowanych, kwestia delegacji itp.
hey

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x