czy Centrum Administracyjne może prowadzić księgowość RDD? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 mar 2013, 21:23

Witam,
mamy problem z roztrzygnięciem, kto powinien prowadzić ksiegowość w RDD (forma instytucjonalna). Czy: Centrum Administracyjne? czy PCPR? czy może RDD powinien zatrudnić np. na 1/8 księgową.
Czy spotkaliście sie z takim przypadkiem?
~Beata

Napisano: 22 mar 2013, 15:25

Wiesz co Beata sprawa jest dość świeża i wiele spraw jest niewiadomych w samym funkcjonowaniu Centrum i dożo jest niejasności, w związku z tym Powiaty szukają w ten sposób oszczędności mogą dokładać takie zadania dla Centrum. Kwestia tylko czy masz odpowiednie zasoby kadrowe w wykonywaniu tych zadań czy podoła podejrzewam skromna księgowość. Jeżeli jest to RDDZ instytucjonalny , wydaje się , że mogą coś takiego zrobić aczkolwiek może lepiej aby się wypowiedziała góra ta w warszawie w sprawie tego problemu chociaż.?
~Piotr

Napisano: 22 mar 2013, 16:14

Wiesz co Beata sprawa jest dość świeża i wiele spraw jest niewiadomych w samym funkcjonowaniu Centrum i dożo jest niejasności, w związku z tym Powiaty szukają w ten sposób oszczędności mogą dokładać takie zadania dla Centrum. Kwestia tylko czy masz odpowiednie zasoby kadrowe w wykonywaniu tych zadań czy podoła podejrzewam skromna księgowość. Jeżeli jest to RDDZ instytucjonalny , wydaje się , że mogą coś takiego zrobić aczkolwiek może lepiej aby się wypowiedziała góra ta w warszawie w sprawie tego problemu chociaż.?
~Piotr

Napisano: 22 mar 2013, 22:33

Piotrze, góra odpowiedziała bardzo ogólnikowo, można podpasować pod tę wypowiedź dosłownie wszystko (każdy znajdzie coś dla siebie). Na dzisiaj, biorąc pod uwagę zależności służbowe, gdzie w RDD jest dyrektor, który ma wydawać polecenia mojej księgowej, to tu już coś nie gra. Na domiar wszystkiego, ja nie mogę ingerować w to, co robi księgowa w czasie wykonywania swojej pracy. Sytuacja anormalna!
~Beata

Napisano: 23 mar 2013, 23:11

A jak księgowa twoja obliczy koszty utrzymania wychowanka w twojej placówce i w RDDZ? gdzie dopisze swoje wynagrodzenie ? Wydaje się, że powinnaś podzielić etat księgowej 3/4 u ciebie i 1/4 RDDZ , bo inaczej może to pomniejszać koszty utrzymania wychowanka w RDDZ a ty płacisz za pracę księgowej gdzie robi coś nie dla ciebie, chyba, że będzie to robiła po godzinach a i na umowę zlecenie.
~piotr

Napisano: 24 mar 2013, 16:53

dzięki Piotrze, myślę podobnie, a Ty potwierdziłeś moje przemyślenia! pozdrawiam ;)
~agata

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x