Witam,
mamy problem z roztrzygnięciem, kto powinien prowadzić ksiegowość w RDD (forma instytucjonalna). Czy: Centrum Administracyjne? czy PCPR? czy może RDD powinien zatrudnić np. na 1/8 księgową.
Czy spotkaliście sie z takim przypadkiem?
czy Centrum Administracyjne może prowadzić księgowość RDD?
Re: czy Centrum Administracyjne może prowadzić księgowość RDD?
Wiesz co Beata sprawa jest dość świeża i wiele spraw jest niewiadomych w samym funkcjonowaniu Centrum i dożo jest niejasności, w związku z tym Powiaty szukają w ten sposób oszczędności mogą dokładać takie zadania dla Centrum. Kwestia tylko czy masz odpowiednie zasoby kadrowe w wykonywaniu tych zadań czy podoła podejrzewam skromna księgowość. Jeżeli jest to RDDZ instytucjonalny , wydaje się , że mogą coś takiego zrobić aczkolwiek może lepiej aby się wypowiedziała góra ta w warszawie w sprawie tego problemu chociaż.?
Wiesz co Beata sprawa jest dość świeża i wiele spraw jest niewiadomych w samym funkcjonowaniu Centrum i dożo jest niejasności, w związku z tym Powiaty szukają w ten sposób oszczędności mogą dokładać takie zadania dla Centrum. Kwestia tylko czy masz odpowiednie zasoby kadrowe w wykonywaniu tych zadań czy podoła podejrzewam skromna księgowość. Jeżeli jest to RDDZ instytucjonalny , wydaje się , że mogą coś takiego zrobić aczkolwiek może lepiej aby się wypowiedziała góra ta w warszawie w sprawie tego problemu chociaż.?
Piotrze, góra odpowiedziała bardzo ogólnikowo, można podpasować pod tę wypowiedź dosłownie wszystko (każdy znajdzie coś dla siebie). Na dzisiaj, biorąc pod uwagę zależności służbowe, gdzie w RDD jest dyrektor, który ma wydawać polecenia mojej księgowej, to tu już coś nie gra. Na domiar wszystkiego, ja nie mogę ingerować w to, co robi księgowa w czasie wykonywania swojej pracy. Sytuacja anormalna!
A jak księgowa twoja obliczy koszty utrzymania wychowanka w twojej placówce i w RDDZ? gdzie dopisze swoje wynagrodzenie ? Wydaje się, że powinnaś podzielić etat księgowej 3/4 u ciebie i 1/4 RDDZ , bo inaczej może to pomniejszać koszty utrzymania wychowanka w RDDZ a ty płacisz za pracę księgowej gdzie robi coś nie dla ciebie, chyba, że będzie to robiła po godzinach a i na umowę zlecenie.
dzięki Piotrze, myślę podobnie, a Ty potwierdziłeś moje przemyślenia! pozdrawiam 

Oprócz czy Centrum Administracyjne może prowadzić księgowość RDD? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Toruń lub kuj - pom
Toruń lub kuj - pom
ZFŚS w Domu Dziecka
nowo zatrudniony ...
zwolnienia KP
kosztowne terapie
delegacja wychowawcy
poszukuję wychowawcy (mężczyzny)
ANKIETA do pracy magisterskiej
Opieka indywidualna
Przejście na kodeks sprawy techniczne
czy załujecie ,ze jestescie asystentem rodziny?
Dzieci zaburzone i upośledzone W DD
podpowiedzcie:)
pytanko
Szkolenia z ROPS