Dziś wróciła kolejna sprawa z sko uchylona nasza decyzja i do powtórnej weryfikacji , wywiad - odmowa była ze względu że był to drugi wniosek a osoba wystąpiła już w składzie pierwszego wniosku- pozytywnie rozpatrzonego i wypłaconego
Dziś wróciła kolejna sprawa z sko uchylona nasza decyzja i do powtórnej weryfikacji , wywiad - odmowa była ze względu że był to drugi wniosek a osoba wystąpiła już w składzie pierwszego wniosku- pozytywnie rozpatrzonego i wypłaconego
mam wrażenie że to SKO wydaje decyzje nie mając zielonego pojęcia o ustawie
jeszcze w SKO zostały 2 też osoba wystąpiła w składzie rodziny w innym wniosku ale był zrobiony wywiad , ponieważ był odłożony do wywiadu ze względu na drugi wniosek a po wprowadzeniu wyszło ze już ta osoba wystąpiła w składzie? i zastanawiam się co zrobią?? śmieszne jest to ,że piszą żeby zweryfikować skład rodziny ze śr, św wychowawczych ? kurde no wiadomo, że nie wpisuje się babci, dziadka
Miałam 17 odwołań. na początku SKO utrzymywało w mocy ( zgłoszone drewno) potem nagle zmieniło się i do ponownego.
Mam przypadek że 2 wnioski na jeden adres. Pierwsze utrzymali odmowę w mocy a na drugi dali no ponownego bo w CEEB jest deklaracja na inne nazwisko niż wnioskodawca czyli uznali że nie ma w ogóle zgłoszonego pieca i trzeba zrobić wywiad. Powaliło ich totalnie.
Wszystko było napisane w decyzji a oni chyba w ogóle tego nie czytają....
U nas nie wiele już zostało w SKO. Każde odwołanie które wróciło z SKO było do ponownego rozpatrzenia więc decyzja uchylona. Powody dla mnie bezpodstawne np.:
- dom dwupiętrowy,jednorodzinny, wspólne wejście, jeden piec, jeden numer - bo nikt
nie był na wywiadzie i tego nie sprawdził
- wniosek złożony na węgiel a w deklaracji CEEB drewno i piec nieużywany bo
ogrzewanie gazowe - d ponownego rozpatrzenia, bo nikt nie poszedł na wywiad i nie
sprawdził czy oby na pewno nie ma tam tego pieca a jeśli jest to trzeba było to
zmienić
SKO również nie podobł się nasz program a dokładniej to, jak widzimy w nim deklaracje z CEEB. Dla nich było to mało wiarygodne o czym poinformowali nas kiedyś telefonicznie.
A jakie postępowanie toczyliście w przypadku kiedy SKO uchyliło decyzję do ponownego rozpatrzenia. Strona jest już umieszczona w innym wniosku pozytywnie rozpatrzonym. Pan twierdzi w odwołaniu, że on mieszka sam w dniu składania wniosku?