Czy mogę opłacić normalnie czynsz - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2017, 12:15

Witam serdecznie 27 Stycznia złożyłam wniosek o dodatek mieszkaniowy pani w mopsie powiedziała że ten dodatek na pewno otrzymam i tu moje pytanie czy otrzymam go od lutego Czy od marca i jak długo się czeka na decyzję wiem teoretycznie że jest to 30 dni i jednak Chodzi mi o to że nie wiem czy mam zapłacić w tym miesiącu normalnie jak zawsze czynsz czy czekać na decyzję, mieszkanie jest płatne do 10 lutego i teraz Nie za bardzo wiem co mam z tym fantem zrobić. Dodatek będę mieć po raz pierwszy.
Zapytam

Napisano: 08 lut 2017, 13:20

Dodatek będzie przyznany od lutego, czas na wydanie decyzji wynosi 30 dni, ale kiedy decyzja będzie gotowa, kiedy dodatek będzie wypłacony, tego nie powiemy. Zależy to od różnych czynników, których wymieniać nie ma sensu.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2017, 21:07

Można zakładać, że 10. dnia dodatek będzie zapłacony. To można wziąć pod uwagę przy płaceniu, co najwyżej ryzykuje się brak dodatku w ogóle.
Tak czy owak z zapłatą swojej części nie należy zwlekać ani czekać na decyzję, w razie czego trzeba będzie dopłacić.
Alternatywnie można zapłacić w tym miesiącu 100%, zakładając rozliczenie nadpłaty w przyszłości.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2017, 9:18

Dziękuję, wczoraj zrobiłam normalny przelew, czy w razie przyznania dodatku mogę w przyszłym miesiącu odliczyć sama nadpłatę i opłacić różnicę? Z rozmawiałam o tym z administratorem i on nie wie a zarządca ma urlop. Z naszą administracją trudno się rozmawia a nie chce narozrabiać :D
Zapytam

Napisano: 09 lut 2017, 9:25

Zapytam pisze:Dziękuję, wczoraj zrobiłam normalny przelew, czy w razie przyznania dodatku mogę w przyszłym miesiącu odliczyć sama nadpłatę i opłacić różnicę? Z rozmawiałam o tym z administratorem i on nie wie a zarządca ma urlop. Z naszą administracją trudno się rozmawia a nie chce narozrabiać :D
To nie nasza działka. No ale wydaje się to oczywiste, że problemów być nie powinno - jeśli raz wpłacisz za dużo, a drugi raz za mało - tak, by bilans się zgadzał.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x