czy można przyznać KDR dzieciom?

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
500_plus
Praktykant
Zajmuję się: ŚW, DS, KDR
Kontakt:

czy można przyznać KDR dzieciom?

Post autor: 500_plus »

Witam, mam złożony wniosek przez rodziców, którym teraz urodziło się 3 dziecko. Z tym, że jedno zmarło w wieku 3 lat. Podpowiedzcie czy dobrze myślę, że w tym przypadku KDR przysługuje tylko rodzicom?
lukas19861
Referent
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
Kontakt:

Re: czy można przyznać KDR dzieciom?

Post autor: lukas19861 »

500_plus pisze: 13 cze 2025, 13:44 Witam, mam złożony wniosek przez rodziców, którym teraz urodziło się 3 dziecko. Z tym, że jedno zmarło w wieku 3 lat. Podpowiedzcie czy dobrze myślę, że w tym przypadku KDR przysługuje tylko rodzicom?
Tak, dobrze myślisz :) Karta należy się tylko rodzicom, gdyż na dzień złożenia wniosku tylko dwoje z trojga dzieci spełnia wymogi ustawy.

Pozdrawiam
500_plus
Praktykant
Zajmuję się: ŚW, DS, KDR
Kontakt:

Re: czy można przyznać KDR dzieciom?

Post autor: 500_plus »

lukas19861 pisze: 13 cze 2025, 13:49
500_plus pisze: 13 cze 2025, 13:44 Witam, mam złożony wniosek przez rodziców, którym teraz urodziło się 3 dziecko. Z tym, że jedno zmarło w wieku 3 lat. Podpowiedzcie czy dobrze myślę, że w tym przypadku KDR przysługuje tylko rodzicom?
Tak, dobrze myślisz :) Karta należy się tylko rodzicom, gdyż na dzień złożenia wniosku tylko dwoje z trojga dzieci spełnia wymogi ustawy.

Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ