czy przyznać kartę?
czy przyznać kartę?
Mam rodzinę, która składa się z małżonków i dwójki wspólnych dzieci, ale mąż ma jeszcze jedno dziecko z inną panią, czy w takim przypadku należy się dla niego karta dużej rodziny?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy przyznać kartę?
Dla Pana jak najbardziej bo ma 3 dzieci.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oczywiście że dla dzieci również.
Mam identyczną sytuację, a co z żoną (wg ustawy małżonek rodzica również jest uprawniony do karty)??
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak ale dziecko Pana które nie jest dzieckiem Pani zapewne z nimi nie zamieszkuje, na pewno zamieszkuje ze swoją matką więc żona tego Pana ma nadal 2 dzieci nie troje więc ja bym żonie nie przyznała.
Tak jak mówisz dziecko mieszka z matka a facet jest zobowiązany do alimentacji, ale zastanawia mnie § 2.1 - do korzystania z programu są uprawnieni.... i jak byk jest napisane że małżonek rodzica. Zgłupiałem 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja bym przyznała kartę żonie jeśli by to trzecie nie wspólne dziecko było na wspólnym utrzymaniu tych małżonków, jeśli nie jest to Pan otrzymuje kartę ale żona niestety nie. Według rozporządzenia dzieci muszą być na utrzymaniu małżonków, a na utrzymaniu żony jest tylko 2.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a ja bym przyznała bez żadnego ale żonie, jeżeli jej mąż płaci alimenty na to dziecko wszystko idzie ze wspólnego budżetu domowego. Poza tym spełniony jest warunek, są małżeństwem więc ona też zdobywa uprawnienia pomimo, że ma tylko 2 dzieci
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Osobiście jestem skłonny wydać kartę dla małżonki.
Oprócz czy przyznać kartę? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
wniosek
sprawozdanie KDR-identyfikator
upoważnienie
sprawozdanie
logowanie problem
Czy przyznać?
Do kiedy KDR??
ODBIÓR PRZESYŁKI
KDR
co zrobić nie logowałam sie na admin tylko
Odbiór KDR