czy przyznac Ś .P - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 12    [ Posty: 115 ]

Napisano: 20 lut 2015, 12:05

Iks nie szczeka.
On wyje z rozpaczy i bezradności.
wania

Napisano: 20 lut 2015, 12:49

wania pisze:Iks nie szczeka.
Iks stosuje prawo. Tak jak stosuję je ja i masa innych użytkowników tego forum.
Z rozpaczy i bezradności wyją za to jednostki, które nie zgadzają się z naszym tokiem rozumowania.
Wasze prawo.
Naszym prawem i obowiązkiem jest natomiast stosować prawo z zachowaniem należytej staranności. A od stwierdzenia że coś robimy źle jest kontrola instancyjna i sądowoadministracyjna.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 12:55

Przecież cały czas o to tu toczy się dyskusja. Przepraszam ostatnio szczekanie/wycie.
wania

Napisano: 20 lut 2015, 13:04

Szczekają i wyją, gdyz nie sa w stanie podważyć merytorycznych argumentów. Nic nie mają na ich obalenie. To pozostało im wmawiac innym o swoim geniuszu i nieomylności oraz ataki ad personam.
m&m

Napisano: 20 lut 2015, 13:08

m&m pisze:Szczekają i wyją, gdyz nie sa w stanie podważyć merytorycznych argumentów. Nic nie mają na ich obalenie. To pozostało im wmawiac innym o swoim geniuszu i nieomylności oraz ataki ad personam.
100, a nawet 127 procent racji. Koniec. Kropka.
mireczka

Napisano: 20 lut 2015, 13:19

m&m pisze: Nic nie mają na ich obalenie. To pozostało im wmawiac innym o swoim geniuszu i nieomylności oraz ataki ad personam.
Dokładnie:
wania pisze:Iks nie szczeka.
m&m pisze: podrzędnego pracownika świadczeń
m&m pisze:SKO może nie nadążać za przepisami, a w dobie obsadzania stanowisk po znajomości, to i można niejednemu prawnikowi zarzucić nieznajomość wielu zagadnień prawnych.
W każdej dziedzinie mamy lepszych i gorszych znawców, tak jest i w tym przypadku.
Ataki ad personam i przekonanie o własnej nieomylności.

Ja, podobnie zresztą jak masa innych urzędników, nie jestem przekonany o swej nieomylności. W tej sprawie natomiast żadnemu urzędnikowi nie poradzę kłaść głowy pod topór, dopóki w jego sprawie nie zajmie stanowiska jego SKO i jego WSA. Stanowisko organu kontrolującego jak i TK w sprawie jest jednoznaczne, czy obroni się przed sądem- nie wiem i nie zamierzam zgadywać.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 14:36

Co do cytatów to nic sie nie pomyliłam,bo znachodzi potwierdzenie w rzeczywistości, takze nie da sie tego zaliczyć do ataków ad personam.
A co sie tyczy reszty, to utrzymywanie przez was swojego stanowiska, w którym nie pojawia sie cień wątpliwosci, nawet po przedstawieniu wam licznych dowodów , które podważają słusznosć waszych racji jest jednak waszym przekonaniem o swojej nieomylności i wszechwiedzy.
I mimo wszystko tych pare wyroków sądowych uchylających decyzje dowodzą jednak, ze sądy nie podtrzymują stanowiska TK.
A jaki organ kontrolujący masz na myśli to juz nie wiem, że jego stanowisko postawiłeś na równi z TK.
m&m

Napisano: 20 lut 2015, 14:51

mireczka pisze:"Iks" , puściły nerwki ?
W dalszym ciągu się świetnie bawię ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 14:57

m&m pisze:A co sie tyczy reszty, to utrzymywanie przez was swojego stanowiska, w którym nie pojawia sie cień wątpliwosci, nawet po przedstawieniu wam licznych dowodów , które podważają słusznosć waszych racji jest jednak waszym przekonaniem o swojej nieomylności i wszechwiedzy.
Nie no daj spokój, olejemy całą naszą wiedzę, doświadczenie zawodowe i zdrowy rozsądek, zaufamy arbitralnej opinii laików z forum - którzy na dodatek nas obrażają, a przy tym snują teorie spiskowe silnie przemawiające za tym, że stracili kontakt z rzeczywistością.
m&m pisze:I mimo wszystko tych pare wyroków sądowych uchylających decyzje dowodzą jednak, ze sądy nie podtrzymują stanowiska TK.
O tym już było tyle razy, a Ty dalej swoje :)
m&m pisze:A jaki organ kontrolujący masz na myśli to juz nie wiem, że jego stanowisko postawiłeś na równi z TK.
Dowodzi to tylko Twojej niewiedzy.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 15:36

W nawiązaniu do mojego wcześniejszego wpisu, proponuje sprawie interpretacji przepisów zwracać się do radców prawnych przy ośrodkach o otrzymanie opinii prawnej.
Może i taka opinia na niewiele się zda, ale to załącznik w waszej sprawie i będzie podlegała pod ocenę prawników w wyższych instancjach w przypadku odwołania.
Wszystkowiedzący urzędnicy też się mogą mylić a ta sprawa nie jest taka jednoznaczna i stwierdzanie kategoryczne przez urzędnika "nie", może pytających się petentów wprowadzić w błąd, na ten czas nikt na 100% nie da gwarancji jak w tej sprawie będą orzekać sądy.
Gość

Strona 4 z 12    [ Posty: 115 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x