Czy robicie zmiany w decyzjach o odpłtności ze wzgledu na zmiejszony podatek od stycznia?

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Alita

Czy robicie zmiany w decyzjach o odpłtności ze wzgledu na zmiejszony podatek od stycznia?

Post autor: ~Alita »

Mam dylemat-czy liczyc według decyzji z grudnia odpłatność za DPS czy według odcinka renty za styczeń.???Nie ma decyzjii z ZUS-u,tylko odcinek.Różnica wynosi 2,50zł
~Anka

Re: Czy robicie zmiany w decyzjach o odpłtności ze wzgledu na zmiejszony podatek od stycznia?

Post autor: ~Anka »

Nie, ponieważ zmianę decyzji o odpłatności robi się, gdy różnica w dochodzie wynosi 10%kryterium dochodowego-aktualnie 44,70 zł
~Alita

Re: Czy robicie zmiany w decyzjach o odpłtności ze wzgledu na zmiejszony podatek od stycznia?

Post autor: ~Alita »

Dzieki a gdzie to mogę znależć-bo księgowa uważa inaczej.
~waga

Post autor: ~waga »

przeczytaj art. 106 ust 3b ustawy o pomocy społecznej.
Świadczeniami niepieniężnymi jest pobyt i usługi w domu pomocy społecznej
~karola

Post autor: ~karola »

A jak postępujecie przy obliczaniu róznicy , czy dodajecie poszczególne waloryzacje aż uzyskjacie 47,7 zł, czy to musi być jednoracowa taka zmiana
~Danusia

Post autor: ~Danusia »

Do karola, my dodajemy wszystkie waloryzacje aż osiągnie się te 10% kryterium.
ODPOWIEDZ