pilne

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~iza

pilne

Post autor: ~iza »

osoba umieszczona w DPS z postanowienia sądowego i jest zameldowana w miejscowośi xx na pobyt stały posiada lokal komunalny - moje pytnie brzmi czy pr.socjalny może go wymeldować i zameldować w DPS na stałe czy czasowo ?
~iza

Re: pilne

pomóżcie?
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Raczej nie. A kto jest opiekunem prawnym tej osoby ?
Kasia
~monikk

Post autor: ~monikk »

Myslę ,że wymeldować i zameldować na stałe (o czasówkach trzeba pamiętać) a lokal komunalny zdać.
~monikk

Post autor: ~monikk »

No chyba że jest to osoba ubezwłasnowolniona.
Ale nie wszystkie osoby z postanowieniem sądowym to osoby ubezwłasnowolnione.
~iza

no właśnie nie jest to osoba ubezwłasnowolniona a o wymeldowaniu z lokalu komunalnego nie chce słyszeć bo ma nadzieję że niebawem tam wróci.Nie ma też opiekuna prawnego?
~Wiola

Post autor: ~Wiola »

Wymeldować i zameldować na stałe przez urząd.
~kinia

Post autor: ~kinia »

zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki socjalnej z dnia 31.07.1995r Dz. Ust. Nr 92 poz. 460 & 2.1 i & 7 taka osobę jeżeli przebywała w srodowisku melduje się na pobyt czasowy , a jak w szpitalu na pobyt stały.
~Alita

Post autor: ~Alita »

Chyba cos nie tak z tym Rozporzadzeniem bo go nie ma w spisie.???????
~kinia

Post autor: ~kinia »

A o jakim spisie mówisz ? To rozporządzenie jest w Dzenniku Ustaw i dotyczy sposobu działania w sprawach przyjęcia do DPS oraz wypisania z DPS osoby chorej psychicznie i upośledzonej umysłowo
ODPOWIEDZ