czy Zespół może
Re: czy Zespół może
Podzielam stanowisko jak wyżej.
Natomiast z autopsji wiemy, że o ile NK zostaje wszczęta przez mały, miejscowy ZOZ- ik ( typu:Przychodnia) to jeszcze istnieje szansa na to aby pracownik służby zdrowia włączył się "jako tako" w działania ZI/GR. Powiedzmy..
Zazwyczaj jednak jest tak, iż wszczynają NK- przekazują NK do ZI ewentualnie powiadamiają dodatkowo organy ścigania.
Zachęcam aby nie odpuszczać, oni zasłaniają się komunikatem typu: lekarz nie może a on zakładał itd.
Warto więc wiedzieć że :
Pracownik ochrony zdrowia oznacza: lekarz, lekarz dentysta, ratownik medyczny, farmaceuta, diagnosta laboratoryjny, pielęgniarka, położna . Uprawnionymi zaś do realizacji procedury są: lekarz, pielęgniarka i ratownik medyczny.
Natomiast z autopsji wiemy, że o ile NK zostaje wszczęta przez mały, miejscowy ZOZ- ik ( typu:Przychodnia) to jeszcze istnieje szansa na to aby pracownik służby zdrowia włączył się "jako tako" w działania ZI/GR. Powiedzmy..
Zazwyczaj jednak jest tak, iż wszczynają NK- przekazują NK do ZI ewentualnie powiadamiają dodatkowo organy ścigania.
Zachęcam aby nie odpuszczać, oni zasłaniają się komunikatem typu: lekarz nie może a on zakładał itd.
Warto więc wiedzieć że :
Pracownik ochrony zdrowia oznacza: lekarz, lekarz dentysta, ratownik medyczny, farmaceuta, diagnosta laboratoryjny, pielęgniarka, położna . Uprawnionymi zaś do realizacji procedury są: lekarz, pielęgniarka i ratownik medyczny.
Włąśnie tak.... nie odpuszczajmy... zapraszajmy do grupy az do znudzenie.. gdyby coś się wydarzyło niedobrego niosącego większe konsekwencje dla ofiary bedziemy kryci jako Zespół że zapraszaliśmy do udziału w grupie wszystkie konieczne jednostki w celu pomocy. a potem niech sie tłumaczy ten kto nie przychodził a powinien. Nikogo nie zmusimy. Ale ja np. na każdym zaproszeniu do udziału w grupię piszę drobnym ale wyraźnym drukiem taką informacje na dole strony do wiadomości że ZAWARCIE POROZUMIENIA O WSPÓŁPRACY W ZESPOLE INTERDYSCYPLINARNYM MIĘDZY BURMISTRZEM A PODMIOTAMI WCHODZĄCYMI W SKŁAD ZESPOŁU ZOBOWIĄZUJE DO CZYNNEJ WSPÓŁPRACY W ZESPOLE . Jakby nie było to podkreślona osoba BURMISTRZA trochę zbiera do galopu tych niechętnych:)
Ps. to juz tak późny wieczór...? ojej ależ ten czas leci:)
Ps. to juz tak późny wieczór...? ojej ależ ten czas leci:)
ech ty..;)
Do godziny 15.30 - jestem tu służbowo, natomiast później już mogę wypowiadać się prywatnie.;)
Do godziny 15.30 - jestem tu służbowo, natomiast później już mogę wypowiadać się prywatnie.;)
Dlatego też i ja odpowiadam na posty innych forumowiczów w celu zgłebienia wiedzy innych i utrwalenia waskiej ale własnej:) Zero prywatki;) do 15. 30 mam nawet prawny obowiązek doskonalenia swojego warsztatu pracy, zatem nie ma tu namiastki nadurzycia pod katem zawodowym:)
ps. 15.30 hmm jeszcze chwila:)
ps. 15.30 hmm jeszcze chwila:)
,,Cierpliwi zaspokajają pragnienie wodą oczekiwania..." zatem korzystaj do późnego wieczora:) z każdej chwili. Wszyscy przecież umiemy zabijać czas szkoda tylko że nikt nie potrafi go wskrzesić:)
Ps. Cierpliwości:)
Ps. Cierpliwości:)
jest 15.33- czyliczas prywtany..
Proszę pomyśleć do tego czasu, jak mnie nie będzie..jaki wybierzemy taniec;)
Wrócę zmęczona... To wiem na pewno. Czy to Panu ewentualnie coś sugeruje? ;)
Proszę pomyśleć do tego czasu, jak mnie nie będzie..jaki wybierzemy taniec;)
Wrócę zmęczona... To wiem na pewno. Czy to Panu ewentualnie coś sugeruje? ;)
Zatem Taniec wolny i subtelny dla rozluźnienia.. z pewna nuta zmysłowości:) taki bedzie najlepszy myśle.. poza tym rytm i tempo zawsze można zmienić:) w zależności od nastroju bądz w miarę jego wzrostu bądz spadku:)
Ps. Proszę niech sie Pani nie przemecza.. żeby wystraczyło energii chociaż na początek:)
Ps. Proszę niech sie Pani nie przemecza.. żeby wystraczyło energii chociaż na początek:)
Mam lichą nadzieję juniorze, że znasz realia pracy służby zdrowia. I jeszcze mam nadzieję, ze nie będzie naduŻyciem z mojej strony, gdy podkreślę, że praktykę i teorię pogłębiamy w innym miejscu niż to forum, bez urazy proszę.
I jeszcze proszę "odpuść nam". Skup się na tym co dla Ciebie najważniejsze, tj. abyś był kryty lub pokryty, zakryty, byle nie wykryty 

Oprócz czy Zespół może - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
program osłonowy
Jerry i Ex pomocy problem z przewodniczącym Zi
Upowaznienie do przetwarzania danych
protokół
Podajcie proszę przykłady Dobrych Praktyk - działań w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie :)
co zrobić
diagnoza rodziny początkowa i końcowa
N-ka A wersja elektroniczna
kontakt-praca z rodziną w której dochodzi do przemocy
Włączcie Trójkę!
Grupa robocza </=/> przewodniczący ZI
anonimowe zgłoszenie
Co dalej ze sprawcą?
Zespoły interdyscyplinarne ds. przeciwdziałania przemocy w rodzinie i grupy robocze w Małopolsce
zasiłek chorobowy
informacja o zakończeniu.