data ukonczenia nauki

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
dodo3

data ukonczenia nauki

Post autor: dodo3 »

podajcie proszę jaką datę wybiera sie jako dzień ukończenia nauki szkolnej? dzień osiemnastych urodzin, czy dzień przed? i gdzie mogę znalezc instrukcję do obsugi programu :>
ubu

Re: data ukonczenia nauki

Post autor: ubu »

zawsze w starym dobrym programie było dzień przed końcem urodzin, a teraz samemu wszystko wyliczać co za pomoc :x
Gość

Post autor: Gość »

dzieki:) a jesli chodzi o rodzica to co mam zrobic? mam tylko kalendarz do wyboru? jak mam uzupelnic date ?
ubu

nic nie wpisywać w takim razie, potem w dalszym etapie gdzieś tam chyba mogłem zaznaczyć że bezterminowe, program upomniał się o to chyba 8-)
wena

Post autor: wena »

W programie przy opcji "dziecko przed ukończeniem 18 roku życia nie trzeba wpisywać szkoły i daty ukończenia i można zastosować przycisk "wyznacz ważność karty" Wyznaczy samo i puści dalej. Trzeba tylko wpisać obywatelstwo.
ubu

tak jest taki przycisk tylko że, termin karty przyznawany był dotychczas nie do końca nauki w danej szkole, a do 18 roku życia, na dzień przed urodzinami koniec, teraz żaden magiczny przycisk tego nie wpisuje, trzeba samemu liczyć :?
wena

Post autor: wena »

Ja przyznaję do 18 roku - ustawa się nie zmieniła, a później jak mam oświadczenie to wg oświadczenia i do 30 września i nic nie liczę. Karty przyznaje się obligatoryjnie do 18 roku życia, a nie do końca nauki w podstawówce czy gimnazjum. Skąd można wiedzieć czy dziecko po 18 roku będzie się jeszcze uczyć. Może skończy naukę przed i co wtedy?
wkurzona

Post autor: wkurzona »

wena pisze:W programie przy opcji "dziecko przed ukończeniem 18 roku życia nie trzeba wpisywać szkoły i daty ukończenia i można zastosować przycisk "wyznacz ważność karty" Wyznaczy samo i puści dalej. Trzeba tylko wpisać obywatelstwo.

a gdzie jest ten przycisk "wyznacz ważność karty" bo albo ja jestem ślepa albo nie wiem co jest z tym systemem ????

jestem na etapie rejestracji wniosku i tam nie widzę nigdzie takiej opcji...
musze to zapisać i gdzieś dalej np. w obsłudze wniosków to będzie widoczne czy gdzie???? a co z bezterminowym okresem ważności da rodziców gdzie to ma być zaznaczone?
ODPOWIEDZ