teczki tych co przebywają w MOW - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 08 gru 2013, 13:59

Czy prowadzicie i w jaki sposób teczki wychowanków którzy przebywają w Schroniskach dla nieletnich,MOW,MOS ,Szpitalach na długich pobytach...
~zosia

Napisano: 08 gru 2013, 14:25

Normalnie prowadzimy. Wychowawca prowadzący ma obowiązek być na bieżąco obeznany z sytuacją dziecka.
~Marianna

Napisano: 08 gru 2013, 15:26

My też prowadzimy. Wychowawca jest w stałym kontakcie z dzieckiem i ośrodkiem (telefonicznym), dzieciaki na ferie święta, wakacje przyjeżdżają, prosimy o aktualne opinie z ośrodków i prowadzone metody pracy. Pracownik socjalny odwiedza domy rodzinne Wszystko tak jak z wychowankami, którzy są na miejscu
~ewelina

Napisano: 08 gru 2013, 15:29

Teczki prowadzimy i na dodatek jeszcze wysyłamy paczki z odzieżą, przyborami higienicznymi, słodyczami i przyborami szkolnymi, a i kiszonkowe też dostają- wysyłane co miesiąc
~asia

Napisano: 08 gru 2013, 21:42

jezu super
~zeno

Napisano: 12 gru 2013, 21:52

Dla mnie głupotą jest prowadzenie teczek takich wychowanków. Ja mam chłopca, którego nigdy na oczy nie widziałem i muszę dzwonić i dopytywać się o niego, kupować mu ubrania i wysyłać pocztą.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2013, 22:51

a dlaczego go na oczy nie widziałeś?

Nasi wychowankowie oddelegowani do MOW normalnie do nas urlopują na święta, ferie i wakacje.
~Marianna

Napisano: 13 gru 2013, 12:16

Panzer dokładnie się z tobą zgadzam. Rodzice się dzieckiem nie zajmowali i nie chcą z nim kontaktu a tym niby masz się nim zajmować! Niby dlaczego?
~ale jaja

Napisano: 13 gru 2013, 13:07

może dlatego, że jesteśmy pieczą zastępczą i zajmujemy się dzieciakami których rodzice nie pełnili właściwie swoich funkcji?
~Marianna

Napisano: 13 gru 2013, 14:19

Marianno masz przestarzałe poglądy. Teraz placówki pieczyste ;) są dla dzieci, które chcą wrócić do rodziny. Taka inkluzja wykluczonych ;))))
~etatysta

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x