POMÓŻCIE - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 06 gru 2013, 23:58

Proszę o odpowiedź,na jakiej podstawie kadry wypłacą wam wynagrodzenie? my mamy tylko informację i będziemy mieć niższą pensję, więc co?na podstawie informacji kadrowa nic nie zrobi, dostaliście aneks? czy wypowiedzenie zmieniające?
jak jest zgodnie z prawem?
proszę niech ktoś mi to wyjaśni.
~Wiesia

Napisano: 07 gru 2013, 9:59

Jedno jest jasne. W grudniu otrzymałaś wynagrodzenie na początku miesiąca a za styczeń dostaniesz na jego koniec. Taka fuga i przeciąg w portfelu.
~Marcin

Napisano: 07 gru 2013, 22:17

ale normalnie pani księgowa już w połowie grudnia nalicza pensje, więc jak nie będzie wiedziała to wypłaci 2 01 jak z kn, co dyrektor powinien zrobić, żeby tak się nie stało? no właśnie Marcinie- tylko na jakiej podstawie tak zrobią?o to chodzi Wiesi i mnie. Jak to w praktyce Ty zrobisz jako dyrektor?
~Andrzej

Napisano: 08 gru 2013, 11:54

U mnie na podstawie nowych warunków. Dostaliśmy je w półowie tego roku. Zasadnicza bez zmian plus stażowe i nocki. Otrzymałem informacje o nowych warunkach od 1stycznia wraz z nowym wymiarem urlopu i resztą uprawnień wynikających z ustaw o samorządowych i kp
~marian

Napisano: 08 gru 2013, 21:19

Marian ja też otrzymałam INFORMACJĘ, ale informacja to nie aneks ani nowa umowa- informacja to informacja- umowę o pracę na podstawie kn mam dalej i według pani kadrowej ona obowiązuje- a nie jakaś info
czy nikt nie wie jak to zrobić zgodnie z prawem?????
~Łucja

Napisano: 08 gru 2013, 23:29

To jest zgodne z prawem. Z mocy prawa dochodzi do zmiany pragmatyki pracowniczej. Mój teściu jak przechodził z Urzędu Wojewódzkiego do Starostwa Powiatowego było podobnie.
~Marcin

Napisano: 08 gru 2013, 23:47

To nie jest podobnie ;)
~etatysta

Napisano: 08 gru 2013, 23:56

Marcinie w przypadku Twojego teścia zapewne zastosowano uregulowania zawarte min. tu https://www.oswiata.abc.com.pl/czytaj/-/ ... wy-o-prace
W naszym przypadku sytuacja jest podobna pod warunkiem pozostawienia istotnych warunków pracy bez zmian w innym przypadku wg mojej oceny należy zastosować wypowiedzenie zmieniające lub porozumienie stron. Przez istotne warunki pracy wg. KP rozumie się przede wszystkim postanowienia dotyczące wymiaru czasu pracy oraz wynagrodzenia.
(- art. 29 § 1 i 4, art. 42 i art. 264 kp ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. Nr 21, poz. 94 ze zm.)
~Roman

Napisano: 09 gru 2013, 10:18

\"Należy jednak pamiętać, że ustalone w ten sposób wynagrodzenie nie może być niższe od dotychczas pobieranego.\"
https://www.oswiata.abc.com.pl/czytaj/-/ ... wy-o-prace

Na chwile obecną dostałam informację ze u nas tak nie będzie. I co dalej z tym zrobić?
~Marianna

Napisano: 09 gru 2013, 10:42

Roman u mnie wysokość wynagrodzenia pozostaje bez zmian - zasadnicza ta sama, wymiar cały etat więc nie ma problemu
~Marcin

Strona 1 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem