Debata o przyszłości pomocy społecznej w Polsce - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 27 sty 2014, 16:31

powinni zająć się jeszcze zmianami dot. Zespołów Interdyscyplinarnych, nie ma kto pracować poza oczywiści e biednymi prac. socjal. i do tego bez zadnej gratyfikacji - a komisja alkoholowa az sie dusi od nadmiaru kasy.........
~Ala

Napisano: 27 sty 2014, 17:36

Komisja alkoholowa ma dobrze mogą zatrudniać do pomocy ludziom specjalistów, korzystać ze szkoleń.
~!!

Napisano: 27 sty 2014, 17:44

Takie same możliwości ma ZI-może zapraszać specjalistów do współpracy, zlecać wykonanie analiz, badań itp . Kadrze OPS- nikt szkoleń nie zabrania.
~emilka

Napisano: 27 sty 2014, 18:38

A wszystko to w ramach etatu za 1700zl...
~PUPilka

Napisano: 27 sty 2014, 19:48

Z własnej Kasy?
~?

Napisano: 27 sty 2014, 19:54

Dużo szkoleń dla ośrodków jest u nas robionych przez ROPS natomiast komisja alkoholowa podlega pod gminę i członkowie komisji nie mieli możliwości udziału w szkoleniach.
~.........

Napisano: 27 sty 2014, 20:38

czytam czytam
~mini ster

Napisano: 27 sty 2014, 21:41

Polskie Stowarzyszenie Szkół Pracy Socjalnej zorganizowało dziś w Warszawie debatę nt. wpływu projektowanych zmian w ustawie o pomocy społecznej na program kształcenia do pracy socjalnej. Wśród uczestników debaty byli pracownicy socjalni reprezentujący głos praktyków.

https://zalaczniki.ops.pl/praca_socjalna ... .01.14.doc

angoc

Napisano: 27 sty 2014, 22:18

Serio mam nadzieję, że nikt poważny nie potraktuje powyższych wpisów jako \"głosu środowiska pracowników socjalnych\" ;))
Na nic lamenty, utyskiwania. Debata kojarzy mi się konstruktywnie. Choć obciążenie obowiązkami, dostęp do szkoleń (można by dyskutować o ich jakości i/lub przydatności), poczucie marginalizacji w porównaniu z przedstawicielami innych zawodów są dobrym tematem wyjściowym do debaty, to jednak debaty jako takiej nie zastąpią. Fajnie by było coś zaproponować. Tak myślę :)
I żeby nie było podejrzenia malkontentów, że jestem za utrzymaniem status quo. Przeciwnie, jestem za zmianami. Jednak nie w taki sposób jak proponuje MPiPS w swoich \"założeniach\".
~betta

Napisano: 27 sty 2014, 22:48

Pracownicy boją się zabierać głos w tej sprawie?
Właśnie teraz jest czas mówienia o planowanych zmianach, oczekiwaniach, obawach...
~pracownik socjalny

Strona 2 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x