powinni zająć się jeszcze zmianami dot. Zespołów Interdyscyplinarnych, nie ma kto pracować poza oczywiści e biednymi prac. socjal. i do tego bez zadnej gratyfikacji - a komisja alkoholowa az sie dusi od nadmiaru kasy.........
Dużo szkoleń dla ośrodków jest u nas robionych przez ROPS natomiast komisja alkoholowa podlega pod gminę i członkowie komisji nie mieli możliwości udziału w szkoleniach.
Polskie Stowarzyszenie Szkół Pracy Socjalnej zorganizowało dziś w Warszawie debatę nt. wpływu projektowanych zmian w ustawie o pomocy społecznej na program kształcenia do pracy socjalnej. Wśród uczestników debaty byli pracownicy socjalni reprezentujący głos praktyków.
Serio mam nadzieję, że nikt poważny nie potraktuje powyższych wpisów jako \"głosu środowiska pracowników socjalnych\" )
Na nic lamenty, utyskiwania. Debata kojarzy mi się konstruktywnie. Choć obciążenie obowiązkami, dostęp do szkoleń (można by dyskutować o ich jakości i/lub przydatności), poczucie marginalizacji w porównaniu z przedstawicielami innych zawodów są dobrym tematem wyjściowym do debaty, to jednak debaty jako takiej nie zastąpią. Fajnie by było coś zaproponować. Tak myślę
I żeby nie było podejrzenia malkontentów, że jestem za utrzymaniem status quo. Przeciwnie, jestem za zmianami. Jednak nie w taki sposób jak proponuje MPiPS w swoich \"założeniach\".