Debata o przyszłości pomocy społecznej w Polsce - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 01 lut 2014, 21:51

Debata w MPiPS
Relacja opublikowana w serwisie ops.pl
https://www.ops.pl/news.php?id=26534
angoc

Napisano: 03 lut 2014, 16:00

Główny problem to brak wyspecjalizowanej kadry w OPS-niestety większośc pracowników socjalnych nie udźwignie pracy socjalnej i terapii ponieważ jedyne co potrafią to przepisywać wywiady :( Niestety znam to autopsji.
~kaja

Napisano: 03 lut 2014, 22:10

Przycichła nam debata... zimowa pora nie sprzyja konstruktywnym refleksjom. Wiadomo natomiast, że konsultacje założeń do zmian w ustawie o pomocy społecznej dobiegają końca. Niebawem poznamy zapewne treść pierwszego projekt nowelizacji.
~pracownik socjalny

Napisano: 03 lut 2014, 22:21

kaja ?- przecież przed chwilą jedna z nas pisała, iż wyższe wykształcenie i kilka fakultetów -to standard edukacji w OPS. Każdy to ma;) Ja już nawet nie wspomnę o doświadczeniu, ambicjach i otwartości umysłu \" no to co jeszcze nie znane\"
No nie ! nie , nie ...nie możemy myśleć w ten sposób;)
~emilka

Napisano: 03 lut 2014, 22:44

emilka- nie liczy się ilość fakultetów a umiejętność pracy z rodziną a takie umiejetności ma niewielu.
~kaja

Napisano: 03 lut 2014, 22:56

wielu , wielu to ma! kaju- ;) psssst.no ..tylko o tym nie wiedzą, bo ciągle narzekają.

ps.
a przy \"fakultetach\" poprawić się trzeba;) z cyt.\"..na to co jeszcze nie jest nam znane ..\" - miało pięknie brzmieć ..?
~emilka

Napisano: 03 lut 2014, 23:17

a mnie zmiany nie straszne, jest jak jest , będzie jak będzie//
mądry se poradzi . ich debaty mam gdzieś, jak oni mnie
~:kh

Napisano: 04 lut 2014, 0:57

W wydarzeniach mówili że rząd chce wprowadzić zmiany w łopiece do końca tego roku.
Wyrwicka obiecała nowe, inne zasiłki w tym te motywacyjne.
A mowa w reportażu była o nieudolnej aktywizacji bezrobotnych i raporcie GUS na temat niedożywionych dzieci i ludzi żyjących w biedzie.
~Adam

Napisano: 04 lut 2014, 1:23

Aha i kasa na pomoc społeczną ma być wydawana efektywniej.
~Adam

Napisano: 04 lut 2014, 1:41

srata tata
~no

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x