Decyzja o ubezpieczeniu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 17 lut 2014, 14:36

Jak powinna brzmieć decyzja o ubezpieczeniu zdrowotnym ze środków publicznych jeżeli osoba podlegająca ubezp. zmarła, pilne, b. proszę
~zzz

Napisano: 17 lut 2014, 15:15

Rozumiem, że była wydana decyzja przyznająca prawo do świadczeń a teraz osoba zmarła. W takim przypadku trzeba wydać decyzję stwierdzającą wygaśnięcie tej decyzji.
~wwz

Napisano: 17 lut 2014, 15:27

Nie, wpłynął wniosek do UG ze szpitala o ubezpieczenie osoby przebywającej w nim. Po 3 dniach pobytu osoba ta zmarła, ale ubezpieczenie przysługuje. Jak skonstruować decyzje o przyznaniu świadczenia osobie nieżyjącej, jaka podstawa prawna,uzasadnienie, jak powinna wyglądać ??
~zzz

Napisano: 17 lut 2014, 15:32

stroną jest placówka swiadcząca usługi medyczne
~anka

Napisano: 17 lut 2014, 15:33

A na kogo wystawisz decyzje kto ci podpisze wywiad napisz pismo do szpitala niech pójdzie to w ich koszty.
~kasia

Napisano: 17 lut 2014, 15:34

No tego to jeszcze nie słyszałam,,ze ops może wystawić decyzję na szpital
~kasia

Napisano: 17 lut 2014, 15:41

Nie wiem, nie miałam jeszcze takiej sytuacji ale we wcześniejszych postach na tym forum była gorąca dyskusja na ten temat. Są ponoć wyroki sadów mówiące o tym, że trzeba wydać decyzję.
~wwz

Napisano: 17 lut 2014, 15:50

no właśnie pamiętam to z jakiegoś szkolenia i nawet dostałam sygn. orzeczenia, ale teraz nie mogę się doszukać.
~anka

Napisano: 17 lut 2014, 15:59

Piszesz normalnie decyzję przyznającą z tym, że na końcu otrzymują do wiadomości pracownik socjalny, szpital ....... i a/a
~Ja

Napisano: 17 lut 2014, 16:01

mam wyrok sądu w takiej sprawie, z którego wynika, że świadczenie to przysługuje osobie zmarłej. Chodzi mi o treść samej decyzji.
~zzz

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x