Wszystko robimy (robię) sami (sama), radca tylko zatwierdza. Ale decyzji dla biologicznych nie zrobiłam, bo przecież nie mam jeszcze uchwały - wiec co będę robić
Pozdrawiam wszystkich świątecznie!
~iwa masz już jakiś zarys uchwały? Ty ją będziesz pisać? Ja cały czas myślę jakie ustalić kryteria odstępowania - bo to chyba będzie najbezpieczniejsze - jak myślisz?
my zrobiliśmy uchwałę ale nie przewiduje ona żadnych kryteriów odstępowania, tylko ewentualnie umarzanie, bo w świetle nowej ustawy musimy najpierw opłate ustalic a potem ewentualnie dalsze czynności, mamy w zamysle troche tych nierobów zmobilizowac do płacenia a jak nie bedą to trudno komornik będzie miał prace zbyt mało restrykcyjnie traktujemy biologicznych, którzy porzucają własne dzieci i państwo łoży na ich utrzymanie, zaś oni buduja sobie piękne domy za pracę nielegalnie zresztą za granicą.
~Iza, a w którym miejscu w nowej ustawie pisze o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, bo szukam i nie widzę. Możesz podzielić się głównymi punktami uchwały? A jak będziecie umarzać to na koniec roku będziecie wystawiać PITY rodzicom?