zespół ds pieczy zastępczej - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 29 gru 2011, 10:42

Jak będzie u was wyglądał zespół ds pieczy zastępczej, czym będzie się zajmował: pracą z rodzinami zastępczymi, pełnoletnimi wychowankami rodzin, wypłatą świadczeń a co z rodzicami biologicznymi, też ktoś w zespole będzie się tym zajmował? A placówki opiekuńczo - wychowawcze typu rodzinnego też w zespole czy poza. I jeszcze pytanie odnośnie pełnoletnich wychowanków placówek też w zespole? Jak zamierzacie to zorganizować?
~grazka

Napisano: 29 gru 2011, 11:05

1. dział świadczeń - wszystkie śwadczenia, wypłaty, decyzje, noty , odpłatność itd.

2. dział ds. pieczy - cała merytoryka czyli tak jak w nowej ustawie
~PCPR

Napisano: 29 gru 2011, 11:48

do PCPR
placówki też dajecie w zespole ds pieczy?
~grazka

Napisano: 29 gru 2011, 12:04

z tego co wiem to nie
~PCPR

Napisano: 29 gru 2011, 12:04

z tego co wiem to nie
~PCPR

Napisano: 29 gru 2011, 12:07

No właśnie bo moim zdaniem to powinno być poza pieczą. U nas będzie też problem z oddzieleniem wypłaty świadczeń od pracy z rodziną bo mamy za mało ludzi a mamy też brak pieniędzy na zatrudnienie nowych. No ale jakoś musi to być. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
~grazka

Napisano: 29 gru 2011, 12:08

a i jeszcze mam pytanko co z pełnoletnimi wychowankami placówek, też w zespole ds pieczy? Moim zdaniem chyba tak, a co wy myślicie?
~grazka

Napisano: 29 gru 2011, 12:43

w pieczy mamy tylko usamodzielnianych z rodzin, (co wynika z resztą z ustawy i naszego regulaminu działów)
wychodzi na to że ,,placówki nas nie interesują\"
~PCPR

Napisano: 29 gru 2011, 12:50

Dziękuję :)
~grazka

Napisano: 29 gru 2011, 12:56

proszę bardzo ;-)
~PCPR

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny