Czy wydajecie decyzje potwierdzające prawo do ubezpieczenia zdrowotnego dla osób nieubezpieczonych? A jeśli tak to czy otrzymujecie za to wynagrodzenie. W moim województwie (mazowieckie) można się starać o zwrot kosztów wydawania takich decyzji ale trzeba posiadać kalkulację tych kosztów. No wiadomo ile kosztują druki wywiadów wniosków i dokumentów łatwo policzyć. Tak samo koszt pocztowe (opłata, znaczki, koperty). Ale co z wynagrodzeniem pracownika przeprowadzającego wywiad. Można przyjąć, że wypełnienie wywiadu i niezbędnych dokumentów to np. 2 h. Zakładając wynagrodzenie pracownika na poziomie 2000 zł brutto obliczyć to w następujący sposób. 2000 zł: 160h=12,50 zł za godzinę. 12,50x 2h= 25 zł za wywiad. I wszystko niby gra ale co w wypadku gdy wynagrodzenie pracowników socjalnych jest zróżnicowane np od 2 tys. do 4 tys.? Uśrednić czy jak? Bo wyjdzie, że jeden pracownik jest "nadpłacony" a drugi "niedopłacony"? A ja robiąc zapotrzebowanie nie jestem w stanie przewidzieć ile takich wywiadów będzie musiał przeprowadzić poszczególny pracownik. Oczywiści chętniej policzyłabym z tego większego wynagrodzenia i tyle ale boję się, że ewentualna kontrola mogłaby się czepiać tego.
powiem szczerze że teraz już nie pamiętam. Ale chyba godzinowa stawka najlepiej zarabiającego razy kilka godzin (na pewno nie dwie), a pozostałe koszty już ustala księgowa. My mamy tak od kilku lat i nikt tego nie kwestionował
W takim razie mam jeszcze pytanie dotyczące tego w jaki sposób wypłacacie pieniążki otrzymane z UW pracownikowi jako dodatek specjalny specjalny, nagroda czy umowa zlecenie?
Wiem na pewno, iż te pieniądze można wypłacić wszystko zależy od decydujących. tylko zastanawia mnie jaka forma chyba bezpieczniej będzie dodatek albo nagroda.