Decyzję zmieniające - pilne pytanie - Stypendia

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 17 mar 2015, 14:48

miał najnizsza krajowa w sierpniu moze aneks bydo umowy i teraz ma 1/2 etatu nie wiadomo..skoro nie informuje..

tak to by trzeba wszystkich wnioskodawców wezwac i na nowo dochody od wszystkich brac..
1986

Napisano: 17 mar 2015, 15:34

czyli przyznałabyś/przyznałbyś w takiej sytuacji(była praca /jest praca) kwalifikując przez przeliczania do tego samego progu dochodowego jak było?
mn28

Napisano: 17 mar 2015, 15:36

bez przeliczania miało być :shock:
mn28

Napisano: 17 mar 2015, 15:45

nie przeliczałbym nic. jakby zmiana w dochodach byla taka ze nie łapie sie na stypednium strona by poinformowała. skoro nie informuje ...wiec zmian nie ma.

ale jak informuje zgodnie z pouczneiem w decyzji...to przeliczam. /sam z siebie nei wzywam wszystkich wnioskodawców, zeby składali oswiadczenia/zaswiadczenia o dochodach/ ustawa jasno okresia wniosek - wrzesien dochod - sierpien.
1986

Napisano: 17 mar 2015, 15:52

no tak dzięki to rozumiem, ale mój największy problem dotyczy tego, że I kryterium mam np do 256zł na osobę i kwota taka .... na stypendium, powyżej 256zł kwota taka..... :shock: i chodzi o to, że niektórzy są na pograniczu przeskoczenia i czy w tej sytuacji też to przeliczanie zostawić w spokoju :D
mn28

Napisano: 17 mar 2015, 16:00

to bys musiał WSZYSTKICH wezwac ponownie o dochod by to sprawdzic....ktos mogl dostac np. podwyżkę itd....
I NA CO SIE POWOŁASZ ? za jaki miesiac wezmiesz dochod u jednych za taki u innych za inny ? w ustawie nie ma takiego przepisu by weryfikowac. dochod za sierpien i koniec. weryfikacja tylko jak zglosi osoba zmiane.
1986

Napisano: 27 kwie 2015, 14:22

Martini czy już otrzymałaś decyzje z SKO tak jak pisałaś w powyższym poście?
Renata1986
Stażysta
Od: 04 wrz 2014, 15:26
Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne

Napisano: 07 lip 2015, 10:52

Tak. utrzymana w mocy, ale z drobnymi zarzutami: nie można zmieniać decyzji, która już się zakończyła. Ja zmieniłam decyzję w styczniu, która zakończyła się w grudniu.
Dochód przeliczony poprawnie - stypendium poprawnie uznane jako dochód rodziny.

+ delikatne upomnienie, że nie powinnam "węszyć", bo to klienci mają obowiązek zgłaszać mi wszelkie zmiany.
Martini
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:46
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2015, 15:14

Proszę o pomoc....
Zajmuję się stypendiami szkolnymi po raz pierwszy w związku z tym mam wiele wątpliwości. Proszę mnie poprawić jeśli źle myślę. Chciałabym wydać decyzję o przyznanym stypendium za 1 miesiąc tj. za październik.Decyzję prawdopodobnie będą dopiero z datą listopadową. Czy muszę przeliczyć dochód, jeśli w gopsie od listopada zmieniają się decyzję o świadczeniach rodzinaych (z reguły większe środki otrzymują) czy nie musze tego brać pod uwage skoro przyznaje stypendium za październik.
Proszę o opinię.
aggnieszkaa

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x