~Tomek tak z ciekawości napisz, w którym miejscu uległo zmianie sprawozdanie. Analizowanie starszej i nowej wersji to jak szukanie igły w stogu siana, tym bardziej jak nie wiadomo czego szukać. Z góry dziękuję.
Dostosowano oprogramowanie do rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 4 grudnia 2012 r. w sprawie sprawozdań rzeczowo-finansowych z wykonywania zadań z zakresu wspierania rodziny i systemu pieczy zastępczej, poprzez zmianę formularza w/w sprawozdania.
a. W formularzu sprawozdania dodano wiersze zawierające informację o wysokości średnich miesięcznych wydatków przeznaczonych na utrzymanie dziecka w regionalnej placówce opiekuńczo-terapeutycznej lub interwencyjnym ośrodku preadopcyjnym, poniesionych przez gminę właściwą ze względu na miejsce zamieszkania dziecka przed umieszczeniem go po raz pierwszy w pieczy zastępczej, z tego poniesionych w wysokości: 10% w pierwszym roku pobytu dziecka w pieczy zastępczej, 30% w drugim roku pobytu dziecka w pieczy zastępczej, 50% w trzecim roku i następnych latach pobytu dziecka w pieczy zastępczej
b. Z formularza sprawozdania usunięto wiersze zawierające informację o liczbie rodzin, w których poradnictwo doprowadziło do pozostania dziecka w rodzinie, liczbie dzieci, które na skutek poradnictwa pozostały w
Dziękuję, zauważyłem też że zniknęło z MPIPS z tabeli 1, zatrudnienie w placówkach opiekuńczo - wychowawczych, co prawda nie zwróciłem uwagi kiedy to nastąpiło, czy teraz czy kiedy weszła piecza.
przypomnijcie mi:sprawozdanie rzeczowo-finasowe będzie w Sac-u w ,,jednorazowych\'\' i musze je wypełnić i wsyłać przez Sac-a tak?bo w chwili obeniej nie mam takiego formularza w Sac-u.
Nie, już nie jednorazowe. Tym razem trzeba utworzyć w Pomoście, a następnie trzeba sie zalogowac do SAC, a nie gSAC i to do nowego obszaru o nazwie ST: https://www.mpips.gov.pl/systemy-it