diagnoza pedagogiczna - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 sty 2013, 11:42

Witam,
czy w Waszych PCPR-ach zatrudnienie są pedagodzy? Chodzi mi o sporządzanie diagnozy pedagogicznej i ogólnie pracy pedagoga w pcpcr. Proszę o jaieś informacje jak taka praca wygląda. Może jakieś namiary na kursy dla pedagoga. Proszę bardzo o pomoc.
~pcpr

Napisano: 02 sty 2013, 21:14

kursy dla pedagoga, ale poco ?przecież pedagog wie co powinien robić jak diagnozować raczej.
~janek

Napisano: 03 sty 2013, 9:41

chyba że ktoś jest po studiach i nigdy nie robił diagnozy?
~key

Napisano: 03 sty 2013, 17:01

a na studiach nie uczyli, czyżby?
~janek

Napisano: 04 sty 2013, 18:00

jeśli ktoś jest pedagogiem i niewiele wie o diagnozie (to tylko 60h dydaktycznych w programie studiów) warto pogłębić swoją wiedzę poprzez lekturę, ewentualnie podyplomówkę z diagnozy dziecka i rodziny.....
~szkal31

Napisano: 09 sty 2013, 15:05

na studiach uczą diagnozy pedagogicznej, ja przynajmniej miałam to na zaliczenie.
~ia

Napisano: 11 sty 2013, 18:00

jak wygląda praca pedagoga w PCPR....

W jednym zdaniu pełni on funkcje koordynatora dla rodzin nie które nie zdecydowały się złożyć wniosku o koordynatora, ponadto uczestniczy w posiedzeniach zespołu ds. oceny sytuacji dziecka w RZ, czy oceny rodziny, współpracuje z ośrodkiem adopcyjnym, szkołą, kuratorem - nic po za to co opisuje ustawa
~szkal31

Napisano: 12 sty 2013, 1:20

a gdzie znalazłaś zadania pedagoga w ustawie? podaj jakiś art.
~renia

Napisano: 15 sty 2013, 18:27

zadania przypisane ma organizator, zadańnie kierownika jest opracowanie zakresu czynności i podjęcie decyzji czy w ogóle pedagog jest mu w zespole ds pieczy zastępczej potrzebny
~szakal31

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x