dziecko dla RZ - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 gru 2012, 22:36

Witam,chciała bym sie zapytać ile czasu trzeba czekać za dzieckiem,kurs mam już rok.Dotej pory czekałam cierpliwie bo panie z PCPR-u mówił ze mam nieszukać dzieci z innych rejonów.Obecnie od marca 2012 jest dziecko w pogotowiu które może domnie przyjsc ale jego sprawy sadowe ciagna się w nieskończoność.Ile można czekać!!!!
~Joanna

Napisano: 27 gru 2012, 10:38

a czy dziecko to towar? sąd będzie wiedział kiedy może oddać dziecko do rodziny zastępczej.

nie rób kasy na tych dzieciach, bo przecież idea jest inna! a z tego co piszesz wnioskuję, że już chcesz mieć \"to\" dziecko....

sąd nie rozdaje dzieci. skoro kurs masz od roku to jesteś młoda w tym co robisz. zostaw zapał na później; kiedy będziesz już rodziną zastępczą będziesz musiała się wykazać dużą cierpliwością i miłością.... ale przecież to było na kursie.

czekaj cierpliwie
~ja

Napisano: 27 gru 2012, 13:29

do ja nie wiem czy jesteś pracownikiem pcpr i mam nadzieję że nie. a może joanna ma potrzebę aby dzieci juz u niej był, kazdy ma prawo zostać rodziną zastępczą i \"trzepać\" kasę jak to nazywasz ale jakoś chetnych w pcpr brak wszyscy tylko gadaja i krytykują jak to się rodziny na dzieciach dorabiają a to jest trudna i wymagająca praca i wszyscy to wiedzą a na tych co zostali rofdzinami wiecznie psy wieszają. wiadomo, że są i tacy co tylko dla kasy mają dzieci ale nie wszyscy i może Pani Joanna nie należy do tej grupki a ktoś ocenia i może zrobić komus przykrośc
~pracownik pcpr

Napisano: 02 sty 2013, 17:06

Masz jeszcze możliwość napisania osobiście wniosku do Sądu o ustanowienie cię rodziną zastępczą, jak spełniasz warunki to Sąd przyzna ci dziecko a opinia PCPR jest tylko opinią i sporządza ją co do zasady MOPS miejsca zamieszkania skoro nie masz jeszcze dzieci więc może czas uświadomić pracownikom że nie mają monopolu na \"przyznawanie \" dzieci.
~Michał

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x