PLN PRACY z DZIECKIem - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 gru 2012, 18:51

Ponawiam moje pytanie na forum.
Proszę powiedzcie, czy już macie zrobione plany dla wszystkich dzieci, objętych wsparciem koordynatora? ja mam dopiero 3 i zsatnawiam się czy to jest w porządku , że dopiero teraz je robię. W wielu rodzinach dopiero teraz nie czuje się jak intruz i wiem dopiero czego tym dzieciom potrzeba.
Pzdr.
~ewelina

Napisano: 02 sty 2013, 17:09

Witam. Też jestem koordynatorem i nie mam jeszcze żadnego planu pracy z dzieckiem. Nie wiem jaki jest czas na zrobienie tych planów. Z moich informacji z innych PCPR-ów wynika, że też nie mają planów, co więcej sami nie wiedzą, co i jak. Mam do Ciebie prośbę czy mogłabyś mi przysłać jeden z Twoich planów. Tak jak pisałam nie mam żadnego, mam pewien pomysł ale sama nie wiem czy dobrym tropem idę. Jeżeli się zdecydujesz to podam Ci maila. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
~Blondyneczka

Napisano: 03 sty 2013, 10:24

Cześć. Powiedz mi tylko od kiedy pełnisz funkcje koordynatora ?
~ewelina

Napisano: 03 sty 2013, 18:29

Pierwsze plany zaczełam pisać po 6-7 miesiącach od poznania rodziny.
~Iśka

Napisano: 03 sty 2013, 22:27

Cześć. Funkcję koordynatora pełnię od kwietnia zeszłego roku. U mnie jest problem z asystentami na cały powiat jest ich tylko 3, pracownicy socjalni często nie wiedzą nic o moich rodzinach zastępczych, Asystenci dopiero po moich pismach do GOPS-ów zaczęli zapoznawać się z rodzinami. Nie mam narazie informacji zwrotnej od asystentów więć próbuje sama. Będę wdzięczna za każą pomoc w napisaniu planu pracy z dzieckiem. Mój e-mail [email protected]. Pozdrawiam
~Blondyneczka

Napisano: 04 sty 2013, 17:55

warto dodać że plan pomocy dziecku musza posiadać wszystkie dzieci przebywające w pieczy zastępczej, nie tylko te objęte opieką koordynatora (gdyż zgodnie z ustawą jeśli rodzina nie posiada koordynatora to funkcję tą pełni organizator ) co wiąże się z obowiązkiem stworzenia takiego planu....
~szkal31

Napisano: 25 mar 2013, 13:20

ja też bym poprosiła o wzór planu pomocy dziecki
[email protected]
z góry dziękuję
~Rene

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x