Mówię o młodych Polakach przez duże P- nie o wieśniakach..którzy żyją uprzedzeniami i nienawiścią. Liczę się z tym, iż definicja Pomagania- Wsparcia - nie jedno ma imię - interpretowana jest więc różnie- jak Polska długa i szeroka
Znam wielu młodych i bardzo młodych mieszczuchów. Wszyscy oni są antyrosyjscy i anty ukraińscy. Winna jest tu m.in szkoła w której młodzież na historii uczą się tego jak było. Nie wiedzą natomiast jak jest. Patrzą na wschód przez pryzmat wojen, łagrów, Syberii, komuny i ruskich peryferii a nie przez pryzmat wspólnych interesów, handlu, małego ruchu granicznego.
Ukraina średnio nas teraz obchodzi. Przecież oni to UPA. Bardziej zastanawia nas to czy nie zaatakuje nas Rosja.
Jest ich wielu ..i ty znasz wielu, młodych Polaków - którzy są anty- Ukraińcom, Cyganom, Rosjanom..ja rozumiem Ksenofobów po prostu znasz i masz wokół siebie , którzy swoją postawę nazwą Patriotyzmem. Wiem ,wiem..
emilka
poczytaj sobie komentarze w gazetach online , dowiesz się co myślą Polacy.
I od...............dol się od starszej Pani, bo w d...pie byłaś i jak to mówią g...........wiesz
Wredna- odpowiadam
Starsza pani w d...pie - nie byłam!- przyznaję . Pani jednak ,jak mniemam z tego miejsca nie wychodzi - pobytu tam ..- nie zazdroszczę;)
Trąca ..!