Do Dzibar - HYdE PaRK

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 09 paź 2014, 19:55

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
do dzibar

Napisano: 10 paź 2014, 12:59

Za PRL-u i jeszcze teraz takie właśnie metody jak ~~do dzibar stosuje w stosunku do mnie ( ośmieszanie) stosowano, teraz wiem, ze jest to typowa metoda mobbingowa i jest prawnie zakazana, ale niewiedza ( czy może stosowanie prawa niezgodnie z prawem to wlaśnie konkretny mechanizm pewnego typu ludzi, którzy bazuja na dysfunkcjach innych ludzi, slabszych, zastraszonych, bezsilnych )
w tym zakresie akurat mnie to nie dotyczy, bo wlaśnie mówiac slowami Krasickiego "prawdziwa cnota krytyk sie nie boi", a ja nie boje się osmieszenia bo wiem, że to twoja bezsilność i brak argumentów zmusza ciebie do takich reakcji.
Ja sie mam coraz lepiej - na tyle dobrze, ze dzisiaj byłam już w paru miejscach i popchnełam sprawy do przodu ( z niektorymi sie spóźniłam, ale jeszcze mam nadzieje, ze terminy ze względu na moją w tej chwili jeszcze ograniczona sprawnośc - będą przywrócone.
Życze więc dobrego humoru, ja również mam dobry - tym bardziej jak sie widzi ten ruch przed wyborami to az serce rośnie i żal, ze to nie tak stale.
Ale Marian Hemar z "Piwnicy Pod Baranami" trafnie zauważył w tej kwestii "aby nam sie chcialo chcieć"

Jak widać nie zawsze z wlasnej winy nieraz nam w tym ktoś pomaga dojśc do takiego stanu ( zachorować ), jednak nic nie usprawiedliwia bierności w dzialaniu.
Zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji " I gdzy Jakub dowiedzial sie, że w Egipcie bylo zboże, rzekł do synów swoich: Czemu ogladacie sie jeden na drugiego?" (I Mojż. 42.1)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 10 paź 2014, 18:07

Właśnie wróciłam z wizyty w Miejskiej Komisji Wyborczej w Nowej Rudzie, która odmówiła zarejestrowania mnie jako kandydatki na radną do Rady Miejskiej w Nowej Rudzie w zwiazku ze zgłoszeniem się po terminie ustalonym w kalendarzu wyborczym przyjetym Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 20.08.2014r. w sprawie zarzadzenia wyborów do rad gmin, rad powiatów, sejmików województw i rad dzielnic m,st, Warszawy oraz wyborów wójtów, burmistrzów i prezydentów miast.
Tak napisano mi na kartce papieru z dzisiejsza data - podpisane cztery osoby.

No cóż od początku pod górkę, ale nie zrażam się, wybory 16-go listopada wiec myślę, że przez miesiąc dotrę jeszcze do Wałbrzycha i Warszawy aby sprawę informacji i dostępu do informacji oraz wykluczenia społecznego i równych praw nagłośnić na tyle aby te wybory odbywały się w sposób uczciwy i rzetelny.
Jak mi pisane zostać teraz radną to nią zostanę, a jak nie to zostanę wkrótce; co ma wisieć nie utonie. Ważne aby iśc do przodu
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 10 paź 2014, 22:53

poczytaj durna pieniacka babo bez matury
https://www.gminaradlow.pl/images/news/2 ... 113401.pdf

a potem pisz swoje pretensja w malignie na berdyczów :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
do pieniaczki dzibar

Napisano: 11 paź 2014, 0:03

Dlaczego mnie obrażasz, przecież wyraźnie to napisałam dokładną informację dla innych do wiadomości.
Wiem gdzie mam pisać więc takich suflerów i rad ich nie potrzebuję bo jak widać potrafię sobie radzić.
Wybory zawsze można unieważnić jeżeli się udowodni nieprawidłowości i mam zamiar to zrobić. A dochodzenie swoich praw i walka o swoje prawa to nie pieniactwo tylko odpowiedzialność za standard życia. Jak widzisz moje emocje są na miejscu. Walka wyborcza wymaga kultury i wiedzy. Nie od razu Rzym zbudowano. Jeżeli więc mam zostać radną to walczyć będę do końca.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 12 paź 2014, 13:22

A ja zawsze szukam ludzi, którzy widzą dobro w swojej rzeczywistości. Dobro czynione przez nich, przez otoczenie i zastaną rzeczywistość.
Chętnie rozmawiam z takimi ludźmi bo oni potrafią podbudować człowieka, wspomóc jego siły, chęć życia. Nie lubię wszędzie widzieć zła bo to mnie powolnie zabija i nie stanowi motoru do lepszego życia. Uśmiechem, zgodą, wzajemnym zrozumieniem wydaje mi się, że więcej zrobię dla siebie i innych, nie szkodząc nikomu a budując radość życia u siebie i innych.
Wobec różnych trudnych sytuacji w życiu łatwiej jest przez nie przejść wspomagając się.
A może to tylko moje szczęście, że spotykam dobrych ludzi.
Gość

Napisano: 12 paź 2014, 14:06

Dzibar, zgłosiłaś się po terminie, ale będziesz walczyć. Lubisz walkę dla samej walki, ona daje ci siłę. Nie chcę takiej radnej, która nie potrafi czytać ze zrozumieniem i chce dla siebie szczególnego traktowania. Uporczywie szukasz wokół siebie wroga. Chorobliwa podejrzliwość i gotowość na rozpoznawanie prawdziwego lub domniemanego zła.
peace

Napisano: 12 paź 2014, 16:37

"Chorobliwa podejrzliwość i gotowość na rozpoznawanie prawdziwego lub domniemanego zła." - prawidłowa ocena z jednym małym wyjątkiem - wyłącznie domniemanego zła - to sens życia dzibar
do powyżej

Napisano: 12 paź 2014, 21:17

Ja się skupiam na faktach, a nie a ocenach - zwłaszcza ocenach ludzi niekompetentnych.
Informacja ma być jawna i dostępna dla wszystkich, dlatego spytam w Komisji glównej czy w moim przypadku nie naruszono prawa - i to wszystko w tej kwestii
ie ma to nic wspólnego z sens życia - co sugerujesz!
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 12 paź 2014, 21:30

nie sugeruję - stwierdzam fakt sensu twojego dzibarowatego życia - szukanie wyłącznie domniemanego zła
do powyżej

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x