Do Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 13 lis 2014, 10:15

Zachowujesz sie jak tuba propagandowa rządu rzucona do obrony systemu, który w rzeczywistosci działa w oparciu o indywidualne interpretacje i wybiórczo. A ma to na celu działanie władzy na korzyść okreslonej grupy. I nie martw sie przy naszej politycznej obłudzie i głupocie oraz takich obrońcach jak ty, takie systemy, miały, mają i będa sie mieć dobrze.
m&m

Napisano: 13 lis 2014, 11:23

Tak, tuba propagandowa rządu która leje na opinie ministerstwa i traktuje je na równi z makulaturą, w większości przypadków postępując odmiennie. :lol:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 11:27

m&m pisze:działa w oparciu o indywidualne interpretacje
Wykładnię, wykładnię.
m&m pisze:ma to na celu działanie władzy na korzyść okreslonej grupy
Tak. Ustawa generalnie ogólnie reguluje które grupy dostają, a które nie, więc przyznając świadczenia działam na korzyść określonej grupy uprawnionej do świadczeń. :D
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 11:35

W celach propagandowych różne chwyty sie stosuje. I zauwaz , że stanowisko ministerstwa pochodzi z okresu,kiedy to swiadczenie przysługiwało takze na dorosłych. Takze w obecnej sytuacji kiedy pozostały tylko dzieci mogło mu sie odmienic, żeby nie zaszkodzić swojemu wizerunkowi. A nuż widelec jakis rodzic zacznie krzyczeć do mediów jak to sie go okrada i tak z marnych pieniążków. A przed wyborami mogło by to byc źle odebrane, tym bardziej , ze ta władza postawiła na promowanie sie na dzieciach.
m&m

Napisano: 13 lis 2014, 12:04

Macierewicz? :D
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 17:28

Nie warto się kłócić w sprawach na które nie mamy wpływu szkoda Waszych nerwów. Powiedzcie lepiej co mam zrobić jeśli miałam w sprawie śp zawieszone postępowanie w trakcie trwania odwołania w sądzie. Dzisiaj mam wyrok mogłabym przyznać i wyrównać ale kobieta jest zarejestrowana w PUP i na dodatek od zeszłego miesiąca jest na stażu. Cały czas byłą zarejestrowana bo niby skąd miałaby mieć ubezpiecz. zdrowo. Czy PUP może wyrejestrować na okres wstecz do np. 30.09.2014r. i czy aj wtedy mogłabym przyznać do 30.09?
ooooooooo

Napisano: 13 lis 2014, 18:05

My sie nie kłócimy , tylko wymieniamy poglądy na pewne sprawy.A co do kobiety dziwna sprawa, ze nie była w stanie pogodzić pracy z opieką, ale staż to już bez problemu godzi. Takze chyba nie chodziło o sam fakt zarejestrowania sie ze wzgledu na ubezpieczenie zdrowotne.
ale to chyba matka dziecka, to im wszystko wolno.
m&m

Napisano: 13 lis 2014, 19:01

Skoro ustawodawca przy ustalaniu prawa do zdo zaznaczył, że zarejestrowanie PUP nie ma na ten zasiłek wpływu, to dlaczego rejestracja w przypadku tej pani ma mieć wpływ na wyrównanie jej świadczenia pielęgnacyjnego, może też była zarejestrowana by móc być ubezpieczoną. Oczekiwanie na rozstrzygnięcie WSA trwa i w tym przypadku ubezpieczenie zdrowotne jest bardzo ważne. Również staż mógł być konieczny, bo przecież PUP nie tylko są po to by opłacać składki zdrowotne za zarejestrowanych, ale też składają bezrobotnym różne oferty - których ten zarejestrowany nie może odrzucić bo straci status osoby bezrobotnej.
A ty m&m nie byłaś zarejestrowana w PUP kiedy pozbawiono cię prawa do świadczenia ?Może już skończ z tym jątrzeniem na opiekunów dzieci - weź się sama do roboty, bo jak widzę z ciebie taka opiekunka, że na forum przesiadujesz od rana do nocy.
wwo

Napisano: 13 lis 2014, 20:06

ooooooooo pisze:mogłabym przyznać i wyrównać ale kobieta jest zarejestrowana w PUP i na dodatek od zeszłego miesiąca jest na stażu.
Ja bym jej przyznał na okres od kiedy mogę do dnia poprzedzającego podjęcie stażu jeśli postępowanie było zawieszone. Jakby złożyła nowy wniosek już będąc na stażu to odmowa. Tak myślę. Ale po prawie 12 godzinach w pracy mogę bredzić.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 20:25

ustawodawca zaznaczył, że w przypadku zdo tylko w okresie wyrównawczym zarejestrowanie w pupie nie ma wpływu na wypłatę świadczenia. Ale ja tu nie krytykuję jej zarejestrowania sie w pupie w oczekiwaniu na wynik sprawy, a chodziło tu chyba o odpowiednie wskazania do orzeczenia, które dziecko wymaga. Tylko chyba słabo wymaga skoro kobieta była w stanie podjąc staz. A bezrobotny w uzasadnionych przypadkach może odmówic skorzystania z proponowanej mu oferty, jak podjęcie pracy, stażu, skierowania na szkolenie czy tez innych. Sprawowanie opieki nad niepełnosprawnym dzieckiem wymagającym zajęcia sie nim jest jak najbardziej uzasadnionym przypadkiem, który wymagałby uwzględnienia. W koncu tam nie pracują ludzie bez zadnych zasad. Tym bardziej, że pupy współpracują z mopsami i opiekujący się niepełnosprawnymi mogą liczyć na pewne bonusy. Bonusem dla tej matki był staz, podjęcie którego nie przeszkadzało jej w sprawowaniu opieki.
I kiedy zabrano mi swiadczenie nie rejestrowałam sie pupie, bo nawet nie miałabym jak jeździc i udhaczac swojej wizyty w nim. Do dnia dzisiejszego nie jestem zarejestrowana i swiadczenia w dalszym ciągu nie pobieram. I niewyobrażalne, ale koniecznośc opieki zrobiła ze mnie niewolnika zamkniętego w czterech ścianach.
m&m

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x