Do Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 13 lis 2014, 21:28

m&m pisze:pupy współpracują z mopsami i opiekujący się niepełnosprawnymi mogą liczyć na pewne bonusy.
trochę rotflłem
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 22:39

Co? pisz po polski.
Ale jak podejrzewam, rzuciło cie ze smiechu na kolana, to juz tłumacze.
Kiedy w swojej pupie byłam zarejestrowana na przełomie 2009/2010 starałam sie o szkolenie. Pani doradca zawodowy, która rozdysponowała takowe pomiędzy bezrobotnymi a moze i nie tylko, zakomunikowała mi, ze pierwszeńswo w takim szkoleniu mają podopieczni mopsu, takze jesli jestem ich podopieczną to dostane. Niestety nie byłam, ale postawiła tez drugi warunek - opieka nad osoba niepełnosprawną. Wtedy juz zajmowałam sie swoja mamą, co prawda nie w takim wymiarze jak obecnie, ale i tak była juz osoba niezdolną do samodzielnej egzystencji, z 60 punktami w skali Barthel, tyle że bez orzeczenia. Wystarczyło tylko złozyc odpowiednie oswiadczenie, ze taką opiekę sie sprawuje. oswiadczenie takie nigdzie nie musiało byc potwierdzone. Oczywiscie byłam gotowa do napisania tego oswiadczenia, tylko, ze pani doradca zawodowy zrobiła ze mnie oszustkę, która chce ja naciagnąć na szkolenie, gdyz dla niej bylo nieprawdopodobnym , zebym opiekowała się osoba niepełnosprawna i w żadnej formie nie korzystała z pomocy ośrodka.
Takze mysle, ze nie tylko w moim miescie podopieczni mopsów, tym bardziej opiekunowie dzieci niepełnosprawnych mają uprzywilejowaną pozycję w pupach, w porównaniu z tymi co nie korzystają z finansowej pomocy państwa i nie mają pewnych obowiazków.
m&m

Napisano: 13 lis 2014, 23:05

m&m pisze:nie tylko w moim miescie podopieczni mopsów, tym bardziej opiekunowie dzieci niepełnosprawnych mają uprzywilejowaną pozycję w pupach
W moim uprzywilejowaną mają znajomi pracowników PUP.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 23:12

miałam się już nie wtrącać ale sorry muszę
"w swojej pupie byłam" ...what ?!#@ :lol:
pani doradca zawodowy zrobiła ze mnie oszustkę, .. nie wiń nas za to i nie oceniaj przez pryzmat tej pani

a jeszcze dodam: widać z twoich wypowiedzi, że coś poczytałaś o świadczeniach opiekuńczych ale nie do końca ogarniasz jakie przepisy do jakiego świadczenia

pewnie na twoja ocenę, bardzo subiektywną ma wpływ twoja sytuacja rodzinna i to na jakich ludzi trafiłaś "po drodze" ale niestety świadczenia rodzinne w tym opiekuńcze nie są świadczeniami obligatoryjnymi ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 23:14

Iks pisze:
m&m pisze:nie tylko w moim miescie podopieczni mopsów, tym bardziej opiekunowie dzieci niepełnosprawnych mają uprzywilejowaną pozycję w pupach
W moim uprzywilejowaną mają znajomi pracowników PUP.
a ja nie byłam świadoma, że w ogóle są jakieś przywileje :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 14 lis 2014, 10:30

Iks pisze: W moim uprzywilejowaną mają znajomi pracowników PUP.
W moim tez, ale poza nimi podopieczni mopsu mimo wszystko sa w uprzywilejowanej pozycji niz ci, którzy nie korzystają z żadnych form pomocy.

Ewalu, nikogo nie winię i nie oceniam przez pryzmat pani doradcy zawodowej. Ot po prostu dałam przykład, że osoba sprawująca opieke nad niepełnosprawnym dzieckiem, a byc może i korzystając z innych form pomocy w opsie szybciej otrzymała wsparcie/ propozycje w pupie niz kto inny, kto nie ma pod opieką dziecka niepełnosprawnego. Przedstawiłam tylko sytuację od początku do jej finału, który tylko zakonczył sie jak zakonczył, gdyz nie miałam jak udowodnić sprawowanej przez siebie opieki. A moze też w pupie, tak jak i w opsach inaczej podchodzą do opieki nad dorosłym niz nad dzieckiem. A tu jesli kogoś oceniam lub winię, to przez pryzmat tego co pisze, jego stosunku do sprawowanej opieki nad róznymi osobami, gdzie w jednych przypadkach nagina sie przepisy na korzysć jednych opiekunów, a w drugich nadinerpretowuje traktując opiekunów jak wyłudzaczy i zło konieczne. Przykładów takiego podejścia pracowników opsów nie brakuje na tym forum.
Dziewczyno i ja tu od nikogo nie ządałam przyznania mi swiadczenia, nikogo nie obwiniałam, że nie chce mi go dac. Takze sobie daruj.
m&m

Napisano: 14 lis 2014, 10:53

m&m pisze:
Iks pisze: W moim uprzywilejowaną mają znajomi pracowników PUP.
W moim tez, ale poza nimi podopieczni mopsu mimo wszystko sa w uprzywilejowanej pozycji niz ci, którzy nie korzystają z żadnych form pomocy.

Ewalu, nikogo nie winię i nie oceniam przez pryzmat pani doradcy zawodowej. Ot po prostu dałam przykład, że osoba sprawująca opieke nad niepełnosprawnym dzieckiem, a byc może i korzystając z innych form pomocy w opsie szybciej otrzymała wsparcie/ propozycje w pupie niz kto inny, kto nie ma pod opieką dziecka niepełnosprawnego. Przedstawiłam tylko sytuację od początku do jej finału, który tylko zakonczył sie jak zakonczył, gdyz nie miałam jak udowodnić sprawowanej przez siebie opieki. A moze też w pupie, tak jak i w opsach inaczej podchodzą do opieki nad dorosłym niz nad dzieckiem. A tu jesli kogoś oceniam lub winię, to przez pryzmat tego co pisze, jego stosunku do sprawowanej opieki nad róznymi osobami, gdzie w jednych przypadkach nagina sie przepisy na korzysć jednych opiekunów, a w drugich nadinerpretowuje traktując opiekunów jak wyłudzaczy i zło konieczne. Przykładów takiego podejścia pracowników opsów nie brakuje na tym forum.
Dziewczyno i ja tu od nikogo nie ządałam przyznania mi swiadczenia, nikogo nie obwiniałam, że nie chce mi go dac. Takze sobie daruj.
ja tobie również życzę miłego dnia .. i weekendu bo to piątecek :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x